2023. március 21, kedd - Benedek, Bence, Miklós

Hírek

2023. Február 07. 08:13, kedd | Világ
Forrás: index.hu

Részeg férfi próbálta meg ellopni Lenin holttestét

Részeg férfi próbálta meg ellopni Lenin holttestét

Egy részeg férfi törte be a moszkvai Lenin-mauzóleumot, hogy ellopja az ott nyugvó egykori kommunista vezér holttestét. A férfit vasárnap éjjel fogták el, amikor a mauzóleum bejáratának kinyitásával próbálkozott.

A jelentések szerint később az őrszobán összefüggéstelenül beszélt, majd beismerte, hogy el akarta lopni Lenin holttestét, de nem volt magyarázata a tettére. A férfihoz a rend őrei mentőt hívtak, akik alkohol okozta mentális zavart állapítottak meg az elkövetőnél. A férfi egy 42 éves moszkvai bútorszerelő, aki az alkoholizmus rabja lett miután öt éve elvált három gyereke anyjától.

A Moszkvai Lenin Múzeum vagy másnéven Lenin-mauzóleum a Vörös téren található épület, amely az egykori szovjet vezető nyughelye. A mauzóleumot 1924-ben nyitották meg, miután Lenin halála után a kommunista párt a népnek átadta a holttestét, hogy megtekinthesse. Az épületnek jelentős politikai jelentősége van, és az orosz történelem fontos részét képviseli. A múzeumban Lenin holttestét folyamatosan konzerválják, és a látogatók megtekinthetik a sírt, amelyben a holttestet őrzik. A mauzóleumot rendszeresen látogatják a turisták, valamint a helyi lakosok, akik érdeklődnek az orosz történelem iránt. Az épület az évszázadok során számos felújításon esett át, hogy megőrizze a mauzóleum jelentőségét.

Forrás: index.hu

Címkék: Lenin, részeg, tolvaj

Ezek érdekelhetnek még

2023. Március 20. 09:35, hétfő | Világ

Egy áldozatot követelt az olaszországi lavina, egy másik személyt keresnek

A vasárnap dél körül kezdődött lavina egy 25 éves svéd nő életét követelte - jelentette az APA osztrák hírügynökség. A nő három másik emberrel együtt síelt egy kijelölt sípályán a Val Veny völgyben.

2023. Március 17. 16:48, péntek | Világ

Ezen a napon: Március 17.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.

2023. Március 17. 10:50, péntek | Világ

A Freddy ciklon már legalább 326 emberéletet követelt Malawiban

A mentők csütörtökön is folytatták a túlélők keresését a héten lezúduló özönvízszerű esőzések okozta áradások és sárcsuszamlások után.

2023. Március 16. 17:21, csütörtök | Világ

Finnország hamarosan NATO-tag lesz

A Kreml csütörtökön kijelentette, hogy Oroszország nem jelent veszélyt Finnországra.