2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2021. November 06. 18:56, szombat | Koronavírus
Forrás: dunaszerdahelyi.sk

Rendkívüli válságstáb: újfajta veszélyhelyzet?

Rendkívüli válságstáb: újfajta veszélyhelyzet?

Péntek este rendkívüli ülést hívott össze a központi válságstáb. Érdekesség, hogy a résztvevők érkezéskor még semmit sem sejtettek a találkozó témájáról.

Este nyolc óra körül azonban már világos volt, hogy a rendkívüli ülés tárgya a kórházakban ápolt betegek egyre növekvő száma. Az egészségügyi tárca szóvivője csak annyit mondott, hogy lokális veszélyhelyzetetek bevezetését fontolgatják, azaz egyes szigorítások csak konkrét régiókra lennének érvényesek. „A lokális veszélyhelyzet csak azokra a járásokra vonatkozna, ahol valóban súlyos a helyzet. A részleteken még dolgozunk, ha emellett a megoldás mellett döntünk, a jövő héten tájékoztatunk a részletekről,” mondta Zuzana Eliášová.

Milan Krajniak munkaügyi miniszter csak annyit fűzött hozzá, hogy a tárgyalást félbeszakították és jövő hét elején folytatják, kellenek ugyanis a legfrissebb járványügyi adatok a következő lépések meghozásához. A konzílium pénteki javaslatai alapján azok esetében, akik a COVID-19 miatt válnak munkaképtelenné, de nincsenek beoltva, nem lesz kifizetve a kedvezményes juttatás. Elviekben ez segítene az átoltottság arányának emelésén. A szakértők azt javasolják, hogy a piros vagy rosszabb besorolású járásokban az alkalmazottaktól a munkahelyükre való belépéskor kérjék el az ún. COVID-igazolványt, vagyis a negatív koronavírus-tesztet, az oltottságot vagy a betegség leküzdését igazoló okmányt. Egyben hangsúlyozottan ajánlják az otthoni munkavégzést, ahol erre lehetőség van.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 10:38, péntek | Helyi

Somorja: Májustól már online is meg lehet vásárolni a parkolókártyákat

Májustól Somorja városa is csatlakozott a ParkDots.com parkolási alkalmazáshoz, amely többek között Pozsony, Kassa, Érsekújvár és Dunaszerdahely lakosai számára is elérhetővé teszi az online parkolási rendszert.

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 24. 16:24, szerda | Kultúra

A kormány elfogadta az RTVS-t megszüntető törvényt. Helyébe a Szlovák Televízió és Rádió - STVR lép

A törvény értelmében az STVR köteles lesz 23.30-tól 00.30-ig a televíziós és rádiós adásokban a Szlovák Köztársaság himnuszát játszani.

2024. Április 22. 09:32, hétfő | Bulvár

81 éves korában elhunyt Dušan Grúň

A legsikeresebb időszak számára az 1968 utáni volt, amikor a legtöbb slágerét rögzítette, mint például a Butterfly, a Plavovláska, a Kde si bola, keď tu hrmelo, a Malvína, illetve a Synček neplač.