2022. január 16, vasárnap - Gusztáv

Hírek

2022. Január 11. 12:00, kedd | Kzélet
Forrás: TASR

Remišová: Szlovákia nem lehet az oltatlanok túsza

Remišová: Szlovákia nem lehet az oltatlanok túsza

A miniszterelnök-helyettes szerint most már biztos, hogy a koronavírus még egy darabig biztosan köztünk marad, tehát meg kell tanulnunk együtt élni vele.

A Za ľudí párt elnöke hozzátette: az idei év koronavírus elleni harca során már tekintettel kell lennünk a gazdaságra, a kultúrára és az oktatási intézményekre is. „A koronavírus új variánsának megérkezése alapvető módon megváltoztatja a helyzetet. Már most is tudni lehet, hogy a vírus itt marad velünk, így meg kell tanulnunk együtt élni vele,” idézi Remišovát a ma7.sk cikke.

„Szlovákia nem válhat azok túszává, akik nem az oltást választották,” fogalmazott. A politikus szerint a kötelező oltás, ill. az oltatlanok kórházi kezeléséhez való hozzájárulás megvonása egyelőre nem alkalmazható, ugyanis még nincs kész az ide vonatkozó jogi elemzés.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Január 15. 19:18, szombat | Kzélet

Marad a dolgozók heti egy tesztelése

Mégsem kell a tervezett heti két alkalommal tesztelésre menniük a munkavállalóknak. Erről a kormány január 12-i ülésén döntött.

2022. Január 12. 22:32, szerda | Kzélet

Semjén Zsolt Vs. Bambi

„Ha az állatokat emberként kezeljük, akkor az embereket állatként fogjuk kezelni,” mondta Semjén Zsolt, a Magyar Kormány miniszterelnök-helyettese.

2022. Január 12. 21:14, szerda | Kzélet

Partnerségi megállapodást kötött az Egyensúly Intézet és a Bél Mátyás Intézet

Tapasztalatcsere, közös projektek és határon átnyúló együttműködés. Ebben állapodott meg egymással a budapesti Egyensúly Intézet (EI) és a pozsonyi Bél Mátyás Intézet (BMI).

2022. Január 12. 19:06, szerda | Kzélet

A kötelező maszkviselés nem alkotmányellenes

A Szlovák Köztársaság Alkotmánybírósága nem szüntette meg a kötelező maszkhordást, a karantént, a COVID igazolványt, valamint az OTP és az OP rezsimet sem.