2021. április 13, kedd - Ida

Hírek

2021. Április 07. 10:19, szerda | Koronavírus
Forrás: TASR

Remišová: Itt az ideje, hogy átértékeljük a COVID-automatát

Remišová: Itt az ideje, hogy átértékeljük a COVID-automatát

POZSONY, április 7. – Eljött az ideje a COVID-automata átértékelésének, állítja Veronika Remišová, vidékfejlesztésért és befektetésekért felelős miniszterelnökhelyettes.

A járványügyi intézkedések enyhítésében az iskolák megnyitása élvez prioritást, mondta Remišová a szerdai kormányülés előtt. „A kórházakban is egyre enyhül a helyzet, egyre kevesebb a fertőzött. Lassan itt az ideje enyhítenünk a jelenlegi rendeleteken, felszabadulhat a gazdaság és az iskolaügy is, ami mindenképp jó hír,” magyarázta. A COVID-automata legutolsó frissítésekor a kormánytagok megegyeztek a rendszer átértékelésében. Mivel a helyzet javuló tendenciát mutat, elsősorban az iskolák megnyitására kell fektetni a hangsúlyt, aztán jöhet a gazdaság.

Remišová megerősítette, hogy a mai kormányülésen szó esik majd egy új tesztelési stratégiáról is, amelyet szakértők dolgoztak ki. Hozzátette, a mai kormányülés valószínűleg nyugodt hangulatban zajlik majd. „Mindannyian tanultunk a hibáinkból, és a helyzet sokkal jobb, mint volt,” tette hozzá.

A ŠÚKL Sputnik-kal kapcsolatos álláspontjához csak annyit fűzött, hogy a vakcina biztonságos és objektív vizsgálatára ott az EMA. Végső ítéletet csakis ez az ügynökség mondhat. A témáról beszélni fog az egészségügyi miniszterrel is.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Április 12. 18:35, hétfő | Koronavírus

Németország 31 lélegeztetőgépet ajándékozott Szlovákiának

POZSONY, április 12. – Németország a koronavírus elleni harc jegyében 31 lélegeztetőgépet ajándékozott Szlovákiának összesen 150.000 euró értékben.

2021. Április 12. 11:09, hétfő | Koronavírus

Koronavírus: vasárnapi adatok

POZSONY, április 12. – Szlovákiában vasárnap a PCR-tesztek segítségével 106 új fertőzöttet regisztráltak. Az elvégzett PCR-tesztek száma 1502 volt. Erről az Egészségügyi Információk Nemzeti Központja számolt be.

2021. Április 10. 10:56, szombat | Koronavírus

Koronavírus: pénteki adatok

POZSONY, április 10. – Szlovákiában pénteken a PCR-tesztek segítségével 1080 új fertőzöttet regisztráltak. Az elvégzett PCR-tesztek száma 11.753 volt. Erről az Egészségügyi Információk Nemzeti Központja számolt be.

2021. Április 09. 12:55, péntek | Koronavírus

Koronavírus: csütörtöki adatok

POZSONY, április 9. – Szlovákiában csütörtökön a PCR-tesztek segítségével 923 új fertőzöttet regisztráltak. Az elvégzett PCR-tesztek száma 9003 volt. Erről az Egészségügyi Információk Nemzeti Központja számolt be.