2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2020. Július 01. 13:00, szerda | Helyi
Forrás: tasr

Čaputová kinevezte Veronika Remišovát a legújabb minisztérium élére

Čaputová kinevezte Veronika Remišovát a legújabb minisztérium élére

Zuzana Čaputová államfő szerdán megbízta Veronika Remišovát (Za ľudí) az újonnan létrehozott Befektetési, Régiófejlesztési és Informatizációért Felelős Minisztérium (MIRRI) vezetésével.

Az államfő a beszédében figyelmeztetett: Remišová egy olyan tárcát vesz át, amely kulcsfontosságú szerepet tölthet be Szlovákia átalakulásában.

Az új minisztérium szerdán átveszi a beruházásokért és informatizációért felelős miniszterelnök-helyettesi hivatal (ÚPVII) hatásköreit, és az eddig a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztériumhoz (MPRV) tartozó régiófejlesztés témakörét is átvállalja.

Ez utóbbi hatáskörök átruházása október 1-jétől lép érvénybe. Azt a törvényjavaslatot, amely szerint a korábbi hivatal minisztériummá alakul át, Igor Matovič (OĽaNO) kormánya május 11-én hagyta jóvá. A javaslat gyorsított eljárásban került a parlament elé, ahol azt május 15-én megszavazták. Az államfő május 25-én írta alá a törvényt.

Nyitókép: pravda.sk

Címkék: čaputová, remišová

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 05. 09:35, hétfő | Helyi

Dunaszerdahely: A városi buszok új menetrendje február 5-én lép hatályba

A város tömegközlekedési rendszerének fejlesztése érdekében február 5-én új menetrend lép életbe a városi buszok számára, figyelembe véve a lakossági kéréseket. A változások elsősorban az 1-es vonalra koncentrálódnak.

2024. Április 18. 10:14, csütörtök | Sport

A Real büntetőkkel nyert a City ellen, a Bayern lesz az ellenfele az elődöntőben

A Real a 12. percben szerzett vezetést az Etihad Stadium-ban. Vinicius Junior futott el a szélen, és a tizenhatosban érkező Rodrygót találta meg keresztlabdájával.

2024. Április 17. 10:49, szerda | Világ

Ezen a napon: Április 17.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.

2024. Április 17. 10:12, szerda | Életmód

A fogorvosok nem értenek egyet a fogászati segély eltörlésével

A kamara arra is rámutatott, hogy senki sem kommunikált velük az ellátások bevezetéséről vagy visszavonásáról.