2024. május 15, szerda - Zsófia

Hírek

2020. Július 19. 13:00, vasárnap | Világ
Forrás: mti

Rekordmennyiségű fertőzöttet igazoltak Csehországban

Rekordmennyiségű fertőzöttet igazoltak Csehországban

A vasárnapi kora reggeli órákban 4764 fertőzött volt az országban, ami mintegy harminccal több, mint az április közepi eddigi rekord - derül ki a cseh egészségügyi minisztérium honlapján közölt legújabb adatokból.

Szombaton 113 új esetet regisztráltak a laboratóriumi vizsgálatok során, a napi növekedés immár ötödször egymás után újra meghaladja a száz esetet.

Március elsejétől, amikor a fertőzés megjelent, vasárnapig 13 855 személynél mutatták ki a Covid-19 betegséget, közülük 8733 már meggyógyult. A halálos áldozatok száma 358.

A legrosszabb helyzetben a Morvasziléziai régió van, ahol pénteken délután újra kötelezővé tették az arcmaszkok használatát a tömegközlekedésben és a zárt helyiségekben. Eddig ez csak a lokális fertőzésgócként kezelt Karviná városban volt kötelező. Az egész régióban bevezették a kórházak és az idősotthonok látogatásának tilalmát, korlátozzák a vendéglátóipari egységek nyitvatartását. Higiéniai szakemberek különösen veszélyesnek tartják, hogy a betegség elkezdett a 65 éven felüliek körében terjedni.

Országos méretben az új megbetegedések fele esik a Morvasziléziai régióra.
Helyi fertőzésgócok vannak egyebek között a dél-morvaországi Uherské Hradiste és a Prágától északra fekvő Melník környéken is. Mindkét helyen a konkrétan érintett településeken újra kötelezőek az arcmaszkok, és felújítottak több korábbi korlátozást is.

Mindezek ellenére a cseh egészségügyi tárca és a higiéniai szakemberek azt állítják, hogy az általános járványhelyzet továbbra is jó és ellenőrzés alatt van.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 10:49, szerda | Világ

Ezen a napon: Április 17.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.

2024. Április 03. 09:26, szerda | Világ

114 éves korában elhunyt a világ legidősebb férfija

A Guinness Rekordok Könyvébe 2022 májusában került be.

2024. Március 13. 15:47, szerda | Világ

Meghalt a férfi, akit több mint 70 évig vastüdő tartott életben

Még életében elvégezte a jogi egyetemet.

2024. Február 28. 15:15, szerda | Világ

Ezen a napon: Február 28.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.