2024. május 14, kedd - Bonifác

Hírek

2020. December 28. 19:35, hétfő | Világ
Forrás: HVG

Rekordmennyiségű 5G-tornyot rongáltak meg idén a konteóhívők

Rekordmennyiségű 5G-tornyot rongáltak meg idén a konteóhívők

A brit hírközlési hatóság összesítése szerint mintegy 170 ezer óra kiesést okoztak az 5G-szolgáltatásban a konteóhívők.

Az emberiség történelmének nem a 2020-as év lesz a kedvence, az már biztos. A koronavírus okozta járvány mellett a társadalom másik nagy ellensége az álhír volt. Egyre többen gyártanak összeesküvés-elméleteket, egyre nehezebb felvenni a harcot a fake news és az alternatív igazságokkal szemben. Az idei év egyik legostobább, de leggyakoribb elmélete szerint a vírust valójában az 5G terjeszti, így a konteóhívők világszerte több adótornyot is megrongáltak. A dolog egészen odáig fajult, hogy a WHO-nak is lépnie kellett.

A brit hírközlési hatóság (British Communications Authority, Ofcom) az év végéhez közeledve most megnézte, összesen mekkora kárt okoztak azok, akik elhitték az 5G és a koronavírus kapcsolatáról szóló hazugságokat. A szervezet szerint még annál is nagyobb volt a baj, mint amire elsőre gondoltak: összesen 159 adótornyot rongáltak meg a konteóhívők. A számítások szerint emiatt nagyjából 170 ezer óra kiesés keletkezett a szolgáltatásban.

A kérdés az, hogy miután a vakcina végleg legyőzi a koronavírust, továbbra is lesznek-e olyanok, akik hisznek ennek a teóriának. Az 5G-ellenes támadások még egy darabig biztosan okoznak majd fejfájást az illetékeseknek.
Persze, nem a koronavírussal kapcsolatos álhír volt az egyetlen, aminek nagyon sokan bedőltek. Sokakból azzal csaltak ki pénzt, hogy létezik egy pendrive, amit ha bedugunk a számítógépünkbe, megvéd bennünket az 5G hatásaitól. Mint kiderült, ez sem igaz.

Címkék: 5g, konteóhívők

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 10:49, szerda | Világ

Ezen a napon: Április 17.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.

2024. Április 03. 09:26, szerda | Világ

114 éves korában elhunyt a világ legidősebb férfija

A Guinness Rekordok Könyvébe 2022 májusában került be.

2024. Március 13. 15:47, szerda | Világ

Meghalt a férfi, akit több mint 70 évig vastüdő tartott életben

Még életében elvégezte a jogi egyetemet.

2024. Február 28. 15:15, szerda | Világ

Ezen a napon: Február 28.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.