2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2020. Szeptember 03. 13:16, csütörtök | Helyi

Reakciók Kočner és Zsuzsová felmentésére

Reakciók Kočner és Zsuzsová felmentésére

Mindannyiunkat megdöbbentett a hír: Marián Kočnert és Alena Zsuzsovát felmentette a bazini Speciális büntetőbíróság Ján Kuciak és Martina Kušnírová meggyilkolásának ügyében. Így reagáltak egyes közéleti személyiségeink.

Zuzana Čaputová államfő:

"A bíróság ítélete sokként hatott rám, és értelmeznem kell az indoklást. A döntést természetesen elfogadom, de elvárom, hogy az igazság keresése még nem ért véget és folytatódik a Legfelsőbb bíróság keretein belül. Gondolok Ján és Martina szüleire, erőt és kitartást kívánok nekik ebben a nehéz pillanatban. Ahogy ők, mi is megérdemeljük, hogy fény derüljön az igazságra."

Sólymos László, a Híd elnöke:

"Mindannyian bíztunk abban, hogy a mai napon végleges ítélet születik Ján Kuciak és Martina Kušnírová meggyilkolásának ügyében. Sokkolt a hír, de nincs más lehetőségem, tiszteletben kell tartanom a bíróság döntését és bízni abban, hogy ha a vártnál tovább is fog tartani, elítélik a bűnösöket. Őszintén együttérzek Ján és Martina szüleivel."

Forró Krisztián, az MKP elnöke:

"Kočnert a bíróság felmentette Ján Kuciak és Martina Kušnírová meggyilkolása vádja alól. A mai döntés az igazságszolgáltatásba vetett hitet ássa alá. Ez hihetetlen, felháborító..."

Juraj Hipš, a Spolu elnöke:

"A bíróság döntése nehezen elfogadható. Mindannyian reméltük, hogy Ján és Martina halála nem marad büntetés nélkül. Az ítélet alapjaiban rengeti meg a jogállamba vetett hitünket, hiszen a megrendelők elkerülik a büntetést. A társadalomnak most szüksége van egy részletes és hiteles magyarázatra, a bíróságnak miért nem voltak elegendőek a felsorakoztatott bizonyítékok, továbbá csak remélni merjük, hogy az ítélet nem elhibázott lépések eredménye."

Irena Bihariová, a Progresszív Szlovákia elnöke:

"A mai ítélet több új sebet tépett fel, mint amennyit be kellett volna gyógyítania. Ugyanígy több kérdést szült, mint amennyi választ adott. A bíróság szerint ismerjük a tetteseket, akik ezt a szörnyű bűntényt elkövették. A gyilkosság indítéka homályba vész és a megrendelők büntetése is elmaradt. Hittünk abban, hogy az esemény, amely fény derített a rendszer működésére, végre tisztázódik és a felelősök elnyerik méltó büntetésüket. Nem így történt. Szlovákia Ján és Martina halála után már sosem lesz a régi. Az igazságtalansághoz való érzékenységünk megemelkedett, de a kettős gyilkosság megrendelőinek büntetésére még várnunk kell."

Címkék: kollázs, Kuciak

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 10:38, péntek | Helyi

Somorja: Májustól már online is meg lehet vásárolni a parkolókártyákat

Májustól Somorja városa is csatlakozott a ParkDots.com parkolási alkalmazáshoz, amely többek között Pozsony, Kassa, Érsekújvár és Dunaszerdahely lakosai számára is elérhetővé teszi az online parkolási rendszert.

2024. Április 21. 11:28, vasárnap | Helyi

Állásbörzét szerveznek Dunaszerdahelyen

A dunaszerdahelyi Munka-, Szociális- és Családügyi Hivatal 2024. április 25-én, 9-től 13 óráig állásbörzét szervez a MOL arénában (Sport utca 4745/16a, Dunaszerdahely) - tájékoztatott a hivatal.

2024. Február 05. 09:35, hétfő | Helyi

Dunaszerdahely: A városi buszok új menetrendje február 5-én lép hatályba

A város tömegközlekedési rendszerének fejlesztése érdekében február 5-én új menetrend lép életbe a városi buszok számára, figyelembe véve a lakossági kéréseket. A változások elsősorban az 1-es vonalra koncentrálódnak.

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.