2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2022. Január 30. 15:15, vasárnap | Sport
Forrás: NSO

Rafael Nadal rekordot döntve nyerte az Australian Open-t

Rafael Nadal rekordot döntve nyerte az Australian Open-t

A spanyol legenda, Rafael Nadal nyerte a 2022-es idény első Grand Slam-jét, az Australian Open-t. A vasárnapi fináléban 5 és fél órás drámai meccsen verte meg az orosz Medvegyevet.

A spanyol kétszeres hátrányból tudott felállni, nem hiába volt olyan sok éven át világelső. Az 5 és fél órán át tartó párviadalon heroikus teljesítménnyel fordított orosz ellenfele, Danyiil Medvegyev ellen. Ez volt a spanyol teniszető 21. Grand Slam-győzelme.

„A 35 éves balkezes spanyol klasszis azzal a tudattal kezdhette meg a tornát, hogy Roger Federer sérülése és Novak Djokovics vízumtörlése miatt egyedül ő gyarapíthatja tovább eddigi 20-as GS-trófea mennyiségét, amivel egyedüli rekorderré válhatott volna, ez pedig szárnyakat adott neki, a negyeddöntőig csupán egy játszmát veszített, és Denis Shapovalov ellen sem sok utalt rá, hogy ez változna, mígnem a kanadai visszajött 0:2-ről – mindhiába. Az elődöntőben Matteo Berrettini is csak egy szettre volt jó ellene, így jöhetett a Danyiil Medvegyev elleni finálé,” írja a Nemzeti Sport Online.

A mindössze 25. életévében járó orosz tehetség számára a negyeddöntő párharca volt a kulcsmérkőzés, hiszen ezen a mérkőzésen a 9. kiemelt kanadai Félix Auger-Aliassime-t kellet megvernie. Mindezt úgy, hogy a kanadai az első két szettet behúzva már a győzelem kapujában érezhette magát. A harmadik szettben rövidítés döntött, Medvegyev pedig innen volt képes fordítani. Ő volt az is, aki a legutóbbi Grand Slamen, a 2021-es US Openen Novak Djokovicsot akadályozta meg a rekordszámú 21. tornagyőzelem elhódításában.

AUSTRALIAN OPEN

FÉRFI EGYES, DÖNTŐ

Rafael Nadal (spanyol, 6.)–Danyiil Medvegyev (orosz, 2.) 2:6, 6:7 (5–7), 6:4, 6:4, 7:5

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 10:27, csütörtök | Sport

HARMADIK GYŐZELEM A VB-n: A szlovákok 4:0-ra verték Lengyelországot

Samuel Hlavaj kapus 20 védést mutatott be, és bemutatta első hibátlan mérkőzését.

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 22. 09:01, hétfő | Sport

F1: Verstappen nyerte a Kínai Nagydíjat

Lewis Hamilton, aki nem szerepelt jól az időmérőn, és csak a tizennyolcadik helyről indult, végül a kilencedik helyen végzett a Mercedes-szel.

2024. Április 18. 10:14, csütörtök | Sport

A Real büntetőkkel nyert a City ellen, a Bayern lesz az ellenfele az elődöntőben

A Real a 12. percben szerzett vezetést az Etihad Stadium-ban. Vinicius Junior futott el a szélen, és a tizenhatosban érkező Rodrygót találta meg keresztlabdájával.