2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2020. Június 25. 06:00, csütörtök | Rendőrségi
Forrás: polícia SR

Rács mögé kerülhet a csallóközi szurkoló, aki megpróbálta felgyújtani a szlovák címeres sálat

Rács mögé kerülhet a csallóközi szurkoló, aki megpróbálta felgyújtani a szlovák címeres sálat

A Szlovák Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) lecsapott a dunaszerdahelyi járásból származó szurkolóra, aki a tavalyi Magyarország-Szlovákia futballmérkőzésen egy szlovák címerrel ellátott sálat próbált meg felgyújtani.

A házkutatás során több olyan tárgyat találtak, amely szélsőséges nézetek vallására utalnak. A rendőrség Facebook-oldalán számolt be az esetről. Kiderült, hogy a 38 éves I.J. gyanúsított ellen már korábban eljárás indult, méghozzá szélsőséges bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. A híressé vált incidens során egy sálat próbál meg felgyújtani, mely a szlovák címert ábrázolja. A jelenetről fotó is készült:

A dunaszerdahelyi járásból származó férfit őrizetbe vették, és az ügyet vizsgáló nyomozó kérvényezte, hogy helyezzék vizsgálati fogságba.

A meccsen történtek csak a jéghegy csúcsa, a rendőrség közösség elleni uszítással, szélsőséges eszmék terjesztésére használt eszközök birtoklásával, valamint az alapvető emberi jogok elnyomását szorgalmazó mozgalom iránti szimpátiával vádolják.

A tavalyi Magyarország-Szlovákia mérkőzésen a szurkolóké volt a főszerep. A hazai banda kifütyülte a vendégek himnuszát, majd rasszista jelszavakkal provokált az ellenfél táborát. A szlovákok nem maradtak adósak, szintén kemény üzeneteket címeztek a magyar drukkereknek. A balhét az UEFA sem hagyta szó nélkül, egyik csapat sem úszta meg büntetés nélkül a dolgot.

Fotók: Políciai SR/Facebook

Címkék: football

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 24. 16:24, szerda | Kultúra

A kormány elfogadta az RTVS-t megszüntető törvényt. Helyébe a Szlovák Televízió és Rádió - STVR lép

A törvény értelmében az STVR köteles lesz 23.30-tól 00.30-ig a televíziós és rádiós adásokban a Szlovák Köztársaság himnuszát játszani.

2024. Április 22. 09:32, hétfő | Bulvár

81 éves korában elhunyt Dušan Grúň

A legsikeresebb időszak számára az 1968 utáni volt, amikor a legtöbb slágerét rögzítette, mint például a Butterfly, a Plavovláska, a Kde si bola, keď tu hrmelo, a Malvína, illetve a Synček neplač.

2024. Április 22. 09:01, hétfő | Sport

F1: Verstappen nyerte a Kínai Nagydíjat

Lewis Hamilton, aki nem szerepelt jól az időmérőn, és csak a tizennyolcadik helyről indult, végül a kilencedik helyen végzett a Mercedes-szel.