2024. július 19, péntek - Emília

Hírek

2020. Június 25. 06:00, csütörtök | Rendőrségi
Forrás: polícia SR

Rács mögé kerülhet a csallóközi szurkoló, aki megpróbálta felgyújtani a szlovák címeres sálat

Rács mögé kerülhet a csallóközi szurkoló, aki megpróbálta felgyújtani a szlovák címeres sálat

A Szlovák Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) lecsapott a dunaszerdahelyi járásból származó szurkolóra, aki a tavalyi Magyarország-Szlovákia futballmérkőzésen egy szlovák címerrel ellátott sálat próbált meg felgyújtani.

A házkutatás során több olyan tárgyat találtak, amely szélsőséges nézetek vallására utalnak. A rendőrség Facebook-oldalán számolt be az esetről. Kiderült, hogy a 38 éves I.J. gyanúsított ellen már korábban eljárás indult, méghozzá szélsőséges bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. A híressé vált incidens során egy sálat próbál meg felgyújtani, mely a szlovák címert ábrázolja. A jelenetről fotó is készült:

A dunaszerdahelyi járásból származó férfit őrizetbe vették, és az ügyet vizsgáló nyomozó kérvényezte, hogy helyezzék vizsgálati fogságba.

A meccsen történtek csak a jéghegy csúcsa, a rendőrség közösség elleni uszítással, szélsőséges eszmék terjesztésére használt eszközök birtoklásával, valamint az alapvető emberi jogok elnyomását szorgalmazó mozgalom iránti szimpátiával vádolják.

A tavalyi Magyarország-Szlovákia mérkőzésen a szurkolóké volt a főszerep. A hazai banda kifütyülte a vendégek himnuszát, majd rasszista jelszavakkal provokált az ellenfél táborát. A szlovákok nem maradtak adósak, szintén kemény üzeneteket címeztek a magyar drukkereknek. A balhét az UEFA sem hagyta szó nélkül, egyik csapat sem úszta meg büntetés nélkül a dolgot.

Fotók: Políciai SR/Facebook

Címkék: football

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 14. 16:44, vasárnap | Rendőrségi

Ne kössük mindenki orrára, mikor és hová megyünk nyaralni

A rendőrség nem ajánlja, hogy bárki is a közösségi hálón bejelentse, hogy épp kirándulni megy, ahogy azt sem, hogy valaki a nyaralás alatt aktuális fényképeket töltsön fel a közösségi oldalára.

2024. Július 04. 14:30, csütörtök | Rendőrségi

Megváltozott a miniszterelnök elleni merénylet jogi minősítése

A vádlott ellen most terrortámadás különösen súlyos bűncselekménye miatt indítanak eljárást.

2024. Május 31. 07:31, péntek | Rendőrségi

Nagyszabású rendőri fellépést váltott ki a hamis bombariadó Bécsben

A rendőrség nagyszabású akciót indított, amelynek során a rendőrök átkutatták az állomás környékét.

2024. Május 16. 10:02, csütörtök | Rendőrségi

Kaliňák: A miniszterelnök állapota a műtét után stabil, de még mindig súlyos

A kórház szóvivője hozzátette, hogy két sebészcsoport öt órán keresztül operálta a miniszterelnököt. Jelenleg az intenzív osztályon ápolják.