2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2021. Január 28. 22:13, csütörtök | Világ
Forrás: HVG

Putyinék szerint az oroszok már idén megszabadulhatnak az arcmaszktól

Putyinék szerint az oroszok már idén megszabadulhatnak az arcmaszktól

Az orosz államfő szerint eredményes az orosz védekezés, egyre kevesebb a fertőzött az országban.

Eredményes az orosz hatóságok Covid-19 elleni erőfeszítése, s lassan sikerül megfékezni a koronavírus-járványt Oroszországban – mondta Vlagyimir Putyin orosz elnök a csütörtöki online kormányülésen. Putyin elmondta, hogy a fertőzések száma egyre csökken és az elmúlt időszakban a gyógyultak száma konstans meghaladta azokét, akik megfertőződtek. Hozzátette, jelenleg 100 ezer lakosra 12 beteg jut és nemzetközi összehasonlításban a halálozások száma is alacsony Oroszországban. Felhívta azonban a figyelmet, hogy egyelőre nem lazíthatnak, mivel a védőoltást mintegy 68 millió embernek kell megkapnia Oroszországban.

Ezen kívül közölték, hogy elkészült a harmadik orosz oltóanyag is: a Csumakov Központ által kifejlesztett vakcina hivatalos bejegyzése február közepére, első kibocsátása pedig március végére várható. Továbbá folyamatban van a Szputnyik V tömeggyártása, az EpiVacCorona tömeggyártását február végén tervezik beindítani. Oroszországban jelenleg 3098 oltópont működik. Darja Jegorova, a koronavírus elleni első orosz vakcinát kifejlesztő Gamaleja Intézet tudományos főmunkatársa kijelentette, hogy a Szputnyik V hatékonysága a jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a humorális (B-sejtes) immunválasz tekintetében 98 százalékos, a sejtimmunitás kialakításában pedig megközelíti a 100 százalékot. Anna Popova orosz tisztifőorvos a Hvg tájékoztatása szerint ráadásul abban reménykedik, hogy az országban már idén elhagyható lesz a maszkviselet. Tudomása szerint az oroszok 20-25 százaléka rendelkezik antitesttel.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 10:49, szerda | Világ

Ezen a napon: Április 17.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.

2024. Április 03. 09:26, szerda | Világ

114 éves korában elhunyt a világ legidősebb férfija

A Guinness Rekordok Könyvébe 2022 májusában került be.

2024. Március 13. 15:47, szerda | Világ

Meghalt a férfi, akit több mint 70 évig vastüdő tartott életben

Még életében elvégezte a jogi egyetemet.

2024. Február 28. 15:15, szerda | Világ

Ezen a napon: Február 28.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.