2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2021. Augusztus 20. 18:21, péntek | Világ
Forrás: DPA

Putyin megfenyegette a tálibokat, közben Amerikának is beszólt

Putyin megfenyegette a tálibokat, közben Amerikának is beszólt

Vlagyimir Putyin orosz elnök figyelmeztetést küldött a táliboknak, hogy amennyiben Afganisztánon kívül is terjeszkedni akarnak, úgy vele gyűlik meg a bajuk.

A Kreml feje ezt pénteki sajtótájékoztatóján nyilatkozta, amelyre Angela Merkellel való találkozója után került sor – tájékoztatott a DPA hírügynökség. „A tálibok nem léphetik át az országhatárt. Afganisztánból nem jöhetnek ki menekülteknek álcázott terroristák,” nyilatkozta Putyin. „Elég volt abból, hogy idegen értékeket próbálunk rákényszeríteni más országokra, miközben figyelmen kívül hagyjuk a történelmi, az etnikai és a vallási különbségeket,” tette hozzá az orosz elnök. Putyin ezzel kudarcnak nevezte az amerikai katonai műveletet.

„Ez a realitás. Nem hagyhatjuk, hogy Afganisztán összeomoljon,” folytatta. A német kancellár jelenleg azt tartja legfontosabb feladatának, hogy minél több szövetséges állampolgár kimenekítsen a tálibok által elfoglalt országból. „Borzasztó frusztráló látni, ahogy a tálibok visszatértek és felforgatták az országot,” nyilatkozta Angela Merkel. Elmondása szerint az elmúlt húsz év nem volt haszontalan, számtalan terrortámadást hiúsítottak meg a szövetségesek segítségével, de elismerte: kénytelenek lesznek tárgyalni a milicista csoporttal.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 10:49, szerda | Világ

Ezen a napon: Április 17.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.

2024. Április 03. 09:26, szerda | Világ

114 éves korában elhunyt a világ legidősebb férfija

A Guinness Rekordok Könyvébe 2022 májusában került be.

2024. Március 13. 15:47, szerda | Világ

Meghalt a férfi, akit több mint 70 évig vastüdő tartott életben

Még életében elvégezte a jogi egyetemet.

2024. Február 28. 15:15, szerda | Világ

Ezen a napon: Február 28.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.