2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2021. Június 13. 16:42, vasárnap | Világ
Forrás: TASR / ÚjSzó

Putyin – Biden találkozó: helyre kell állítani a személyes kapcsolatokat

Putyin – Biden találkozó: helyre kell állítani a személyes kapcsolatokat

Vlagyimir Putyin szerint helyre kell állítani a személyes kapcsolatokat és újra kell indítani a párbeszédet a két ország között. Az orosz államfő ezt a Rosszija 1 vasárnapi műsorában jelentette ki.

Putyin helyesli az amerikai álláspontot, miszerint sok kérdésben mindkét félnek előnyös lenne közös nevezőre jutnia. Ez elsősorban a hadászati stabilitásra, a regionális konfliktusokra, a környezetvédelemre és a gazdasági együttműködésre érvényes. "Vannak olyan kérdések, amelyekben valóban hatékonyan tudunk együttműködni,” hangsúlyozta az orosz államfő.

"Ha a mostani találkozó után munkamechanizmusokat hozunk majd létre ezeken a területeken, az szerintem már jó lenne. Elmondhatnánk, hogy a találkozó nem volt hiábavaló,” folytatta.

"Helyre kell állítanunk a személyes kapcsolatainkat, viszonyunkat, közvetlen párbeszédet kell kialakítanunk, és ténylegesen működő kölcsönhatás-mechanizmusokat kell létrehoznunk a kölcsönös érdeklődésre számot tartó területeken,” tette hozzá Putyin.

A vasárnapi magazinban Putyin kitért Ukrajna ügyére is. Szerinte, ha Ukrajna felvételt nyer a NATO-ba, az már átlépné az ún. „vörös vonalat”, ráadásul az ide telepítendő rakéták akár 7-10 perc alatt elérnék Moszkvát.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 10:49, szerda | Világ

Ezen a napon: Április 17.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.

2024. Április 03. 09:26, szerda | Világ

114 éves korában elhunyt a világ legidősebb férfija

A Guinness Rekordok Könyvébe 2022 májusában került be.

2024. Március 13. 15:47, szerda | Világ

Meghalt a férfi, akit több mint 70 évig vastüdő tartott életben

Még életében elvégezte a jogi egyetemet.

2024. Február 28. 15:15, szerda | Világ

Ezen a napon: Február 28.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.