2024. május 9, csütörtök - Gergely

Hírek

2020. November 19. 18:21, csütörtök | Helyi
Forrás: Bratislava24.sk

Pozsonyban továbbra sem nyit ki a legtöbb mozi és uszoda

Pozsonyban továbbra sem nyit ki a legtöbb mozi és uszoda

Pénteken került bejelentésre az a döntés, amely szerint a mozik, színházak, uszodák és edzőtermek e héttől szigorú szabályok mellett már kinyithatnak.

El kell azonban szomorítanunk azokat, akik örültek, hogy újra járhatnak úszni, esetleg elkezdhetnek moziba járni, ugyanis ez alatt a pár nap alatt a legtöbb helyszínt nem győzték előkészíteni a szabályoknak megfelelően, így egyelőre zárva tartanak. Sokan nem is terveznek ezután sem kinyitni – tájékoztat a Dnes 24. A beltéri sportpályákon legfeljebb 6 ember tartózkodhat egyszerre. Ami a pozsonyi uszodákat illeti, a Pasienky uszoda visszavonásig zárva tart weboldala szerint. A Hotel Nivyvel sikerült kapcsolatba lépnie a Dnes 24-nek, itt szintén van egy kisebb uszoda wellnesszel. A recepción arról kaptak tájékoztatást, hogy a feltételek felettébb kedvezőtlenek, nem éri meg megnyitni a nyilvánosság előtt sem az uszodát, sem a szaunákat, így egyelőre ezeket zárva tartják. Várhatóan a többi sportlétesítmény is így fogja kiértékelni a helyzetet.

A Ligetfalusi uszoda Facebook oldalán arról ír, hogy a jelenlegi előírás szerint, mely egyidőben 6 úszót engedélyez az egész uszodában sportolni, rendkívül veszteséges számukra. Bíznak viszont benne, hogy nemsokára enyhülnek a korlátozások és újra fogadhatják az úszni vágyókat. A mozikban a nyitáshoz be kell biztosítani a megfelelő higiéniai feltételeket, a maszkviselést és csak félig tölthetik meg a termeket. A nagyobb mozik viszont ennek ellenére sem nyitnak meg.
A CinemaCity weboldalán az olvasható, hogy miután gondosan mérlegelték a jelenlegi helyzetet az új előírások fényében, úgy döntöttek, zárva maradnak az e név alatt futó mozik. A kisebb pozsonyi mozik várhatóan kinyitnak, de még nem ezen a héten. A színházlátogatóknak jó hírekkel szolgálunk: bár még ezen a héten még online követhetik az előadásokat, a jövő héttől élőben is megtekinthetik őket. A Szlovák Nemzeti Színház PR menedzsere, Naďa Lazarová tájékoztatása szerint elsőnek a Prózai társulat, tehát a színház rész kerül megnyitásra. Bár igyekeznek a balettet és az operát is megnyitni, ezek nagyobb csoportok és nehezebb őket beindítani. Úgy tervezik, decemberben már ezek is megtekinthetők lesznek. Hozzátette, hogy az ülésrendet még meg kell oldaniuk, hogy megfeleljen a járványügyi előírásoknak. Szeretnék ugyanis bebiztosítani a nézők teljes biztonságát. Az első színházi előadás november 24-én, kedden kerül megrendezésre. A darab neve Pred západom slnka.

Címkék: pozsony

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 10:38, péntek | Helyi

Somorja: Májustól már online is meg lehet vásárolni a parkolókártyákat

Májustól Somorja városa is csatlakozott a ParkDots.com parkolási alkalmazáshoz, amely többek között Pozsony, Kassa, Érsekújvár és Dunaszerdahely lakosai számára is elérhetővé teszi az online parkolási rendszert.

2024. Április 21. 11:28, vasárnap | Helyi

Állásbörzét szerveznek Dunaszerdahelyen

A dunaszerdahelyi Munka-, Szociális- és Családügyi Hivatal 2024. április 25-én, 9-től 13 óráig állásbörzét szervez a MOL arénában (Sport utca 4745/16a, Dunaszerdahely) - tájékoztatott a hivatal.

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 24. 16:24, szerda | Kultúra

A kormány elfogadta az RTVS-t megszüntető törvényt. Helyébe a Szlovák Televízió és Rádió - STVR lép

A törvény értelmében az STVR köteles lesz 23.30-tól 00.30-ig a televíziós és rádiós adásokban a Szlovák Köztársaság himnuszát játszani.