2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2021. Július 02. 16:55, péntek | Koronavírus
Forrás: cas.sk

Pozsonyban már nem hiányzik sok a nyájimmunitás eléréséhez

Pozsonyban már nem hiányzik sok a nyájimmunitás eléréséhez

A járványügyi szakértők szerint ehhez a lakosság 75%-nak be kell lennie oltva. A főváros így elkerülheti a harmadik hullámmal járó szigorításokat.

A legújabb adatok szerint Pozsony lakosságának már 52,5% megkapta az első, és 39,9% megkapta a vakcina második adagját. „Pozsony lehet az egyetlen város Szlovákiában, ahol elérhetjük a nyájimmunitást, tehát mindent megteszünk a cél érdekében,” reagált az adatokra Matúš Vallo főpolgármester. A tekintetek tehát most százezer pozsonyi lakos felé fordulnak.

A szakértők szerint azonban lehet, hogy ez sem lesz elég. A fővárosban hatalmas a mobilitás, naponta több százezren érkeznek a városba más megyékből. „Nem elég, ha csak a Pozsonyi kerület áll pozitívan az oltáshoz. A beutazók miatt így a fővárost is érinthetik a harmadik hullámot érintő szigorítások,” magyarázta Michal Feik megyei szóvivő.

Amennyiben sikerülne elérni a 75%-os oltottsági arányt, úgy a vírus terjedése drasztikusan lelassulna. A városvezetés motivációs eszközök bevezetésén dolgozik. Ez egyébként nem újdonság, a világ legtöbb országában is működnek az ösztönzők.

Címkék: koronavírus, pozsony

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 24. 16:24, szerda | Kultúra

A kormány elfogadta az RTVS-t megszüntető törvényt. Helyébe a Szlovák Televízió és Rádió - STVR lép

A törvény értelmében az STVR köteles lesz 23.30-tól 00.30-ig a televíziós és rádiós adásokban a Szlovák Köztársaság himnuszát játszani.

2024. Április 22. 09:32, hétfő | Bulvár

81 éves korában elhunyt Dušan Grúň

A legsikeresebb időszak számára az 1968 utáni volt, amikor a legtöbb slágerét rögzítette, mint például a Butterfly, a Plavovláska, a Kde si bola, keď tu hrmelo, a Malvína, illetve a Synček neplač.

2024. Április 22. 09:01, hétfő | Sport

F1: Verstappen nyerte a Kínai Nagydíjat

Lewis Hamilton, aki nem szerepelt jól az időmérőn, és csak a tizennyolcadik helyről indult, végül a kilencedik helyen végzett a Mercedes-szel.