2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2020. Október 06. 16:54, kedd | Helyi
Forrás: TASR

Pozsony-Óváros folytatja a rezidens parkolóhelyek kijelölését

Pozsony-Óváros folytatja a rezidens parkolóhelyek kijelölését

POZSONY, október 6. – A Pozsonyban található Óváros városrész folytatja a rezidens parkolóhelyek kihelyezését, az év végéig több, mint 380 ilyen parkolót akarnak felfesteni.

A létrehozott helyek 10%-a lesz ingyenes, tehát látogatók és mesteremberek is használhatják. A városrész weboldalán adott tájékoztatást.

A Technikai Szolgáltatások-Óváros nevű cég október 7-én kezdi kijelölni a parkolóhelyeket, a művelet október 25-ig tart. Egyelőre 15 utcáról van szó: Myjavská, Javorínska, Hummelova, Mošovsky, Žiarská, Hlavatého, Lichardová, Bartoňová, Fándly, Krmanová, Bradlianska, Zrínskeho, Holubyho, valamint a Šulek és a Partizán utca felső részei.

A művelet beosztását a városrész weboldalán találják az érdeklődők. „Rossz idő esetén fenntartjuk a változtatás jogát, bár az időbeosztást úgy készítettük el, hogy mindent be tudjunk fejezni időben,” írja a városrész weboldalán. Amennyiben a lakóknak kérdése lenne, azt feltehetik a TSSM forró vonalán. Az Óvárosban jelenleg 3456 rezidens parkoló található.

Év elejétől egységes árért bérelhetők ezek a helyek, a kártya ára 39 euró/év. A kártyákat a BPS parkolócég adja ki. A város és a cég közötti szerződést még 2005-ben kötötték, és egészen 2026-ig érvényes, a szerződés felbontásáért hatalmas büntetést fizetne a városvezetés. Pont ezek miatt a szerződések miatt volt patália a múltban, de 2013-ban megegyeztek a felek.

Az új városvezetés átdolgozta a szerződésben foglaltakat, legutóbb 2019 szeptemberében hagytak jóvá a megújult dokumentumokat. A változások alapját az új, egységes ár megállapítása képezte, a tavalyi 60 euróhoz képest a mostani 39 eurós ár sokkal kedvezőbb a pozsonyiaknak.

Címkék: parkolás, pozsony

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 10:38, péntek | Helyi

Somorja: Májustól már online is meg lehet vásárolni a parkolókártyákat

Májustól Somorja városa is csatlakozott a ParkDots.com parkolási alkalmazáshoz, amely többek között Pozsony, Kassa, Érsekújvár és Dunaszerdahely lakosai számára is elérhetővé teszi az online parkolási rendszert.

2024. Április 21. 11:28, vasárnap | Helyi

Állásbörzét szerveznek Dunaszerdahelyen

A dunaszerdahelyi Munka-, Szociális- és Családügyi Hivatal 2024. április 25-én, 9-től 13 óráig állásbörzét szervez a MOL arénában (Sport utca 4745/16a, Dunaszerdahely) - tájékoztatott a hivatal.

2024. Május 17. 10:09, péntek | Világ

Ezen a napon: Május 17.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.

2024. Május 17. 09:50, péntek | Magyarország

Orbán: Imádkozunk, hogy Fico minél hamarabb felépüljön

Emlékszem, amikor Szerbiában lelőtték Zoran Djindjic volt miniszterelnököt. Európának azt a területét veszélyes régiónak tartották. Akkor mindenki megdöbbent és elborzadt - mondta Orbán Viktor.