2024. július 19, péntek - Emília

Hírek

2023. Január 31. 10:16, kedd | Rendőrségi
Forrás: Cas.sk

Pozsony: eltűnt személy után kutatnak a hatóságok

Pozsony: eltűnt személy után kutatnak a hatóságok

Terezkát (18) keresik családtagok, rendőrök és önkéntes kutatócsoportok. A nagytapolcsányi járásbeli Nyitraörményről származó diáklány pénteken érkezett Pozsonyba, hogy meglátogassa barátját, Nasimot.

Szombaton azonban összevesztek, elhagyta a fiú lakását, majd üzent neki, hogy az Öreg hídon áll. Barátja azonnal a helyszínre sietett, de csak a lány kabátját és a mobiltelefonját találta meg. Azóta mintha elnyelte volna Terezkát a föld.

Mindenki bízik abban, hogy Terezkát épen és egészségesen megtalálják. A Nagytapolcsányi Művészeti Konzervatórium másodéves hallgatója szombat este óta nem adott hírt magáról. Barátja, Nasim elárulta a Nový Čas-nak, mi előzte meg Terezka eltűnését.

„Este 19:30-kor ment el a lakásomból egy vita után. Utána nem válaszolt az üzenetekre és nem vette fel a telefont, később írt nekem, hogy az Öreg hídon van. Ez 19:57-kor történt. Azonnal odamentem, de csak egy kabátot találtam, benne egy telefonnal és egy pénztárcával, 20 óra 13 perckor” – mondta a fiatalember, hozzátéve, amikor megtudta, hogy Terezka nincs ott, megkérdezte a járókelőket, hogy látták-e.

„Azt mondták, hogy a kabát már ott volt. Egy hölgy szerint már körülbelül 15 perce ott hevert a földön a ruhadarab, ezért rögtön hívtam a rendőrséget. Ezt este 20:15-kor tettem meg” – tette hozzá Nasim. A rendfenntartók ezt követően mozgósították a tűzoltóságot, a bűnügyi helyszínelőket és megkezdék a keresést.

„A családja segítségével már felvettük a kapcsolatot keresőcsapatokkal és számos más szervezettel. Felkerestem a Facebookon működő keresőrendszert, néhány önkéntes kutatócsoportot és a Kék angyal csapatot. Családtagjaimmal és a mentőcsapattal tegnap többször is voltam a helyszínen és környékén, de egyelőre semmi eredménnyel. Jelenleg nem sok új információ érkezett máshonnan sem” – tette hozzá csüggedten.

A szemtanúk, akik szombat este átsétáltak a hídon, állítólag hallották és látták Terezkát. „Azokon kívül, akik ott voltak, amikor megérkeztem, egy fiatal hölgy azt mondta, hogy nyolc óra körül a családjával átment a hídon, és észrevették, hogy ott ül. Egy másik hölgy elmondása szerint miközben átment a hídon, sírást hallott a híd alól. A hívás időpontja 20 óra 5 perc körül lehetett” – tette hozzá Terezka barátja, aki hihetetlen kínokon megy keresztül.

„Sajnos egyelőre csak ennyit tudunk. A különböző szemtanúk által közölt időpontok szerint biztosan ott hagyta a kabátját az utolsó kapcsolatfelvétel után” – zárta Nasim. A rendfenntartók folyamatosan keresik az eltűnt Terezkát. „Pozsony ötödik kerületének rendőrei a lakosság segítségét kérik, hogy megtalálják a 18 éves M. Teréziát, a nagytapolcsányi járási lakost, akit utoljára 2023. január 28-án láttak barátjával Pozsonyban, az Osuského utcán” – tájékoztatott a rendőrség, hozzátéve, hogy az összes rendelkezésre álló rendőri egységet bevonták a keresésbe.

Az eltűnt Terezka külső leírása:

- vékony alkat (50-60 kg)

- magassága 160 cm

- hosszú vörös göndör haj

- szeplők az arcán

- kék-zöld szemek

Az eltűnése napján az alábbi ruhadarabokat viselte:

- fekete melegítőnadrág kis NIKE logóval a combján

- fekete pulóver kapucni nélkül

- fehér hócsizma fehér fűzővel

Forrás: cas.sk
Fotók: Michaela Farkašová

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 14. 16:44, vasárnap | Rendőrségi

Ne kössük mindenki orrára, mikor és hová megyünk nyaralni

A rendőrség nem ajánlja, hogy bárki is a közösségi hálón bejelentse, hogy épp kirándulni megy, ahogy azt sem, hogy valaki a nyaralás alatt aktuális fényképeket töltsön fel a közösségi oldalára.

2024. Július 04. 14:30, csütörtök | Rendőrségi

Megváltozott a miniszterelnök elleni merénylet jogi minősítése

A vádlott ellen most terrortámadás különösen súlyos bűncselekménye miatt indítanak eljárást.

2024. Május 31. 07:31, péntek | Rendőrségi

Nagyszabású rendőri fellépést váltott ki a hamis bombariadó Bécsben

A rendőrség nagyszabású akciót indított, amelynek során a rendőrök átkutatták az állomás környékét.

2024. Május 16. 10:02, csütörtök | Rendőrségi

Kaliňák: A miniszterelnök állapota a műtét után stabil, de még mindig súlyos

A kórház szóvivője hozzátette, hogy két sebészcsoport öt órán keresztül operálta a miniszterelnököt. Jelenleg az intenzív osztályon ápolják.