2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2021. Április 19. 20:07, hétfő | Helyi önkormányzati
Forrás: TASR

Pozsony: A főváros bemutatta a Püspöki és Vereknye városrészeket érintő fejlesztési csomagot

Pozsony: A főváros bemutatta a Püspöki és Vereknye városrészeket érintő fejlesztési csomagot

POZSONY, április 19. – Pozsony város bemutatta azt az intézkedéscsomagot, amely Püspöki és Vereknye városrészekben, főleg a Pentagon lakótelep körül, emelné a biztonság minőségét.

A hétfőn bemutatott csomagnak területi, szociális és rendfelügyeleti vonzata is van, Vallo polgármester szerint pedig ez egy megoldás lehet a városrészben régóta fennálló biztonsági problémákra. „Ki kell mondanunk, hogy amit eddig tettünk, az nem elég. Készek vagyunk időt és energiát nem spórolva dolgozni az ügyön,” magyarázta Vallo. Szerinte az intézkedések csak javíthatnak a helyzeten.

A rendfelügyelet terén egy új városi rendőrség létrehozását tervezik Vereknye városrészben, így az őrjáratok intenzívebbek és flexibilisebbek lennének. Létrejön emellett egy új kamerarendszer is, amelyet egyelőre kilenc helyszínen vetnének be.
Szociális téren a legfontosabb feladatnak a szociális terepmunkások hálózatának megerősítését tartják, de létrejön egy nappali központ azon hajléktalanok számára, akik a Pentagon lakótelep közelében élnek. A központ ételt, száraz ruhát és tanácsadást is biztosít majd. A város nem egy hajléktanszálló létrehozását tervezi, hanem egy hosszútávú megoldást mindazok számára, akiknek szükségük van a segítségre

A csomag utolsó, harmadik része a területi síkot érinti. A város javítani szeretne a közterek minőségén és felszereltségén, játszóterek létrehozását tervezik, valamint intenzívebbé teszik majd a várostisztítást is. A hétfőn bemutatott online prezentáció egyfajta nulladik lépésként értelmezhető, jelenleg is zajlik a projekt helyszíneinek felmérése és a lakosokkal, önkormányzatokkal történő közös workshopok szervezése.

Címkék: Püspöki, pozsony, Vereknye

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 24. 16:24, szerda | Kultúra

A kormány elfogadta az RTVS-t megszüntető törvényt. Helyébe a Szlovák Televízió és Rádió - STVR lép

A törvény értelmében az STVR köteles lesz 23.30-tól 00.30-ig a televíziós és rádiós adásokban a Szlovák Köztársaság himnuszát játszani.

2024. Április 22. 09:32, hétfő | Bulvár

81 éves korában elhunyt Dušan Grúň

A legsikeresebb időszak számára az 1968 utáni volt, amikor a legtöbb slágerét rögzítette, mint például a Butterfly, a Plavovláska, a Kde si bola, keď tu hrmelo, a Malvína, illetve a Synček neplač.

2024. Április 22. 09:01, hétfő | Sport

F1: Verstappen nyerte a Kínai Nagydíjat

Lewis Hamilton, aki nem szerepelt jól az időmérőn, és csak a tizennyolcadik helyről indult, végül a kilencedik helyen végzett a Mercedes-szel.