2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2021. November 28. 15:31, vasárnap | Sport
Forrás: Youtube / Dello Sport

Portugália: lefújtak egy Benfica-meccset, mert az ellenfél csapata hat főre fogyatkozott

Portugália: lefújtak egy Benfica-meccset, mert az ellenfél csapata hat főre fogyatkozott

Szombaton rendezték a portugál futball-bajnokság következő fordulóját, amelyben a Benfica a Belenenses csapatánál vendégeskedett. A hazaiak egy koronavírusos csapattársuk miatt eleve kilenc fővel mentek ki a pályára.

A Benfica az első félidőben hét gólt rámolt be az erősen foghíjas ellenfél kapujába, a két kapust is mezőnyjátékosként bevető Belenenses pedig a második félidőben gyakorlatilag feladta a meccset. A pihenő után már csak hét hazai játékos lépett pályára, majd mikor Joao Monteiro a fűre leülve nem folytatta tovább a cirkuszi mutatványnak is beillő komédiát, a bíró a szabályokra hivatkozva lefújta a mérkőzést. (egy csapatban minimum heten kell, hogy játszanak)

A Belenensest a hét elején érte utol a koronavírus okozta járvány, miután Cafu Phete, a csapat dél-afrikai játékosa pozitív mintát adott le válogatottbeli játékát követően. A csapatban ezután 17 további esetet regisztráltak. A klub elnöke, Rui Pedro Soares szerette volna elérni a meccs elhalasztását, de a szövetség nemet mondott a kérvényre. "Mindannyiunk szégyene, hogy ma itt pályára kellett lépnünk,” kommentálta a történteket az egyesület vezetője. A Benfica elnöke, a portugál legenda, Rui Costa is hasonló véleményen volt: "Nekünk sem tetszett, hogy ilyen körülmények között kellett játszanunk, de minket is kényszerítettek. Nagyon sajnálom, ami ma történt. A portugál futball és az egész ország történetének sötét fejezete volt ez.”

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 22. 09:01, hétfő | Sport

F1: Verstappen nyerte a Kínai Nagydíjat

Lewis Hamilton, aki nem szerepelt jól az időmérőn, és csak a tizennyolcadik helyről indult, végül a kilencedik helyen végzett a Mercedes-szel.

2024. Április 18. 10:14, csütörtök | Sport

A Real büntetőkkel nyert a City ellen, a Bayern lesz az ellenfele az elődöntőben

A Real a 12. percben szerzett vezetést az Etihad Stadium-ban. Vinicius Junior futott el a szélen, és a tizenhatosban érkező Rodrygót találta meg keresztlabdájával.

2024. Április 15. 09:08, hétfő | Sport

NBA: Véget ért az alapszakasz, mutatjuk a rájátszás párosításait

Az NBA történetében először fordult elő, hogy az utolsó játéknapon három azonos mérleggel rendelkező csapat küzdött meg az összesített első helyért a konferenciában.