2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2020. Augusztus 14. 14:41, péntek | Rendőrségi
Forrás: MTI TASR INDEX

Pont kerülhet a kettős gyilkosság végére

Pont kerülhet a kettős gyilkosság végére

Kettős gyilkosság elkövetésének gyanújával Esztergomban letartóztatták a szlovák állampolgárságú K. Norbertet.

2016. február 11-én egy budapesti luxuslakásban több lövéssel agyonlőttek egy szlovák állampolgárságú férfit és egy magyar nőt, holttestüket feldarabolták, majd Pilisszentivánon elhantolták. Az áldozat egy többszörösen büntetett előéletű férfi volt, aki indokolatlan fegyverviselés, közokirat-hamisítás, emberrablás és zsarolás miatt volt ismert a hatóságok előtt, adóügyi bűncselekmények, bűnszervezet megalakítása miatt pedig több eljárás is folyamatban volt ellene és körözés alatt állt. A szlovák hatóságok azonosították a másik áldozatot, a 29 éves, büntetlen előéletű P. Enikőt, aki a nyomozók szerint mindössze "rosszkor volt rossz helyen".

Az ügyre azután derült fény, hogy a magyar gyanúsítottat más ügy miatt letartóztatták, ő beszélt először a gyilkosságról 2017-ben a nyomozóknak. H. Zsolt azt mondta: 2015 őszén került kapcsolatba a szlovákiai K. Norberttel (akivel három erőszakos bűncselekményt követett el Szlovákiában) és ő gyilkolt a budapesti lakásban is. H. Zsolt azt állította, hogy ő csak a holttestek vetkőztetésében, darabolásában, szállításában és elásásában vett részt.

A gyanusított végül 2018 júliusában aztán megmutatta, hol rejtették el a holttesteket Pilisszentivánon, és tetemkereső kutyákkal egy méter mélyen holttestdarabokat találtak, amelyek alapján azonosították az áldozatokat.
A szlovák és magyar rendőrség végül 2020. július 24-én összehangolt akció keretében elfogták a gyanusítottat Esztergomban. A férfi korábban több erőszakos bűncselekmény elkövetése miatt volt már büntetve nem csak Szlovákiában, hanem Magyarországon is.

A nyomozók szerint K. Norbert pénzért, ékszerekért, aranyért, és gépkocsik megszerzéséért végzett az áldozattal.

A NAKA igazgató-helyettese, Patrik Jurik elmondta: szervezetüknek a legsúlyosabb bűncselekmények elleni harc és a felderítésük a feladata, és méltatta a szlovák és magyar rendőrség, valamint ügyészség együttműködését a bűncselekmény felderítésében.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 24. 16:24, szerda | Kultúra

A kormány elfogadta az RTVS-t megszüntető törvényt. Helyébe a Szlovák Televízió és Rádió - STVR lép

A törvény értelmében az STVR köteles lesz 23.30-tól 00.30-ig a televíziós és rádiós adásokban a Szlovák Köztársaság himnuszát játszani.

2024. Április 22. 09:32, hétfő | Bulvár

81 éves korában elhunyt Dušan Grúň

A legsikeresebb időszak számára az 1968 utáni volt, amikor a legtöbb slágerét rögzítette, mint például a Butterfly, a Plavovláska, a Kde si bola, keď tu hrmelo, a Malvína, illetve a Synček neplač.

2024. Április 22. 09:01, hétfő | Sport

F1: Verstappen nyerte a Kínai Nagydíjat

Lewis Hamilton, aki nem szerepelt jól az időmérőn, és csak a tizennyolcadik helyről indult, végül a kilencedik helyen végzett a Mercedes-szel.