2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2023. Február 02. 11:50, csütörtök | Helyi
Forrás: Sziakomarom.sk

Petíciót indítottak Komáromban a “kettesi kisposta” bezárása ellen

Petíciót indítottak Komáromban a “kettesi kisposta” bezárása ellen

A Szlovák Posta 2020-ban kezdte el anyagi okok miatt bezárni kisebb postafiókjait. Erre a sorsra juthat március elsejétől a kettes lakótelepen található, sokak által kedvelt “kisposta” is.

A bezárásokra a Szlovák Posta szerint azért van szükség, mivel egyre kevesebb az olyan emberek száma, akik igénybe veszik a posta szolgáltatásait. elmondták, hogy a kisebb postafiókok fenntartása ezért egyszerűen nem kifizetődő a társaság számára. Azokat a kisebb fiókokat tervezik megszüntetni, amelyek közelében van elegendő kapacitású posta, amely eki tudja szolgálni a lakosokat a kisebb fiókok bezárása esetén is.

2020-ban 9 postafiókot zártak be Szlovákiában, 2021-ben 99-et, 2022-ben pedig 35-öt. A 2021-es bezárásoknak esett áldozatul a örsújfalusi postafiók is, hiába tiltakoztak ellene, hiába írt ellene petíciót a városrész képviselője - írja a sziakomarom.sk városi hírportál.

Az idei évben is folytatódni fognak a bezárások, februárban és márciusban több kisebb fiók megszüntetése is terítéken van. Komárom város lakosai szomorúan fogadták a hírt, miszerint megszűnne a kettes lakótelepen, az Építők utcában található “kisposta” is. Ez a posta számtalan komáromi kedvence, mivel kedvesek az alkalmazottak és gyors a kiszolgálás.

Komárom Városa írásban fordult a Szlovák Posta Rt. vezetéséhez a kettes lakótelepen található postafiók fenntartása érdekében.
Ethey Katz Tímea pedig magánszemélyként indított petíciót a bezárása ellen január 30-án.

A petícióban arra kérték a Szlovák Postát Rt-t és Komárom városát, hogy találjanak új, városi tulajdonban lévő helyet a postának a lakótelepen. Lehetőségként felhozták a fiók régi helyére való visszaköltöztetését is.

A sziakomarom.sk városi portál tájékoztat, hogy a petíciót február 15-ig bárki aláírhatja, aki már elmúlt 16 éves. Elektronikus formában megtalálható a Facebookon: Zachovanie pobočky Slovenskej pošty na ul. Budovateľskej v Komárne – Peticie.com, a kinyomtatott petíciós ívek pedig megtalálhatók a II. lakótelepen levő postán és a gyógyszertárban.

Forrás: sziakomarom.sk

Címkék: kisposta, komárom

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 05. 09:35, hétfő | Helyi

Dunaszerdahely: A városi buszok új menetrendje február 5-én lép hatályba

A város tömegközlekedési rendszerének fejlesztése érdekében február 5-én új menetrend lép életbe a városi buszok számára, figyelembe véve a lakossági kéréseket. A változások elsősorban az 1-es vonalra koncentrálódnak.

2024. Április 15. 09:08, hétfő | Sport

NBA: Véget ért az alapszakasz, mutatjuk a rájátszás párosításait

Az NBA történetében először fordult elő, hogy az utolsó játéknapon három azonos mérleggel rendelkező csapat küzdött meg az összesített első helyért a konferenciában.

2024. Április 09. 17:35, kedd | Kzélet

A 2023/2024-es tél volt a legmelegebb 1931 óta

A meteorológusok az átlagosnál kivételesen melegebbnek minősítik az elmúlt telet.

2024. Április 04. 09:29, csütörtök | Sport

Győzött a Boston és bebiztosította a hazai pálya előnyét az NBA rájátszásában

A Celtics megszerezte szezonbeli 60. győzelmét.