2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2023. Január 28. 19:36, szombat | Sport
Forrás: aktuality.sk

Peter Sagan visszavonul

Peter Sagan visszavonul

A háromszoros világbajnok megerősítette, hogy 2023 után nem folytatja a WorldTour-t. A biciklista a 2024-es párizsi olimpiára készül majd, ahol hegyikerékpározásban szeretne indulni.

Mindezt az argentin Vuelta a San Juan versenyének szabadnapján jelentette be, de a döntését a Facebook oldalán is közzétette.

"Szeretném elmondani, hogy úgy döntöttem, az idei szezon után abbahagyom a WorldTour versenyzést. Szeretnék felkészülni az olimpiai játékokra, ahol hegyikerékpározásban fogok rajthoz állni.” – mondta a 33 esztendős kerékpározó.

"Mindig is mondtam, hogy a hegyikerékpározással szeretném befejezni a karrieremet, mivel a pályafutásomat is így kezdtem. Azt fogom csinálni, amit igazán élvezek. Fontos számomra, hogy elegendő időt töltsek a fiammal, Marlonnal, és hogy ne csak biciklistaként lássam a világot, hanem más nézőpontokból is megismerjem azt. Soha nem álmodtam arról, hogy negyvenes-ötvenes éveimig versenyezzek vagy profi kerékpáros legyek. Most van itt az ideje. És ha Párizsban egy olimpián fejezhetem be a pályafutásomat, az igazán szép élmény lesz számomra.” – mondta Sagan.

"Minden rajongóm és követőm megérdemli, hogy tudja, hogy ez lesz az utolsó évem az úton. Ezt nekik tudniuk kell, ezért jelentettem be San Juanban.”– mondta az év szlovákiai sportolója.

A 2016-os Rio-i olimpián már bemutatkozott hegyikerékpárosként, a 2024-es párizsi játékok esetében pedig egyszerű volt számára a döntés: "Ez nem az érmekről szól, hanem sokkal inkább arról hogy mit szeretnék csinálni. Már nem érzem a nyomást, ha nyerek vagy veszítek. Mindig is hegyikerékpárosként szerettem volna befejezni a pályafutásomat, így a jövőévi olimpia erre egy jó apropó. Magamért teszem, senki másért.” – mondta a kerékpározó.

forrás: aktuality.sk

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 22. 09:01, hétfő | Sport

F1: Verstappen nyerte a Kínai Nagydíjat

Lewis Hamilton, aki nem szerepelt jól az időmérőn, és csak a tizennyolcadik helyről indult, végül a kilencedik helyen végzett a Mercedes-szel.

2024. Április 18. 10:14, csütörtök | Sport

A Real büntetőkkel nyert a City ellen, a Bayern lesz az ellenfele az elődöntőben

A Real a 12. percben szerzett vezetést az Etihad Stadium-ban. Vinicius Junior futott el a szélen, és a tizenhatosban érkező Rodrygót találta meg keresztlabdájával.

2024. Április 15. 09:08, hétfő | Sport

NBA: Véget ért az alapszakasz, mutatjuk a rájátszás párosításait

Az NBA történetében először fordult elő, hogy az utolsó játéknapon három azonos mérleggel rendelkező csapat küzdött meg az összesített első helyért a konferenciában.