2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2021. Július 09. 12:08, péntek | Tech
Forrás: New York Times

Pert akasztottak a Google nyakába

Pert akasztottak a Google nyakába

A techóriás visszaélt a monopolhelyzetével a Play Store kapcsán.

Letitia James, New York állam főügyésze bejelentette, hogy 36 szövetségi állam és Washington, D.C. jogi eljárást kezdeményeztek a Google ellen, mert azt gyanítják, hogy a webes konszern a Play Store és az androidos mobiltelefonok esetében visszaél a piaci hatalmával. A felperesek az egyik San Franciscó-i szövetségi bírósághoz nyújtották be a keresetüket. A társaság egyelőre nem kommentálta a hírt.

Letitia James kiemelte, hogy a mostani ügy egy újabb példája annak, hogy a Google miként használja a piaci hatalmát arra, hogy tiltott módon elnyomja a konkurenseit. A keresetet azért nyújtották be az óriáscég ellen, hogy véget vessenek az illegális "monopolhatalmának" és hogy végre hangot adjanak több millió felhasználó és vállalat véleményének.

A felpereseket James mellett Észak-Karolina, Tennessee és Utah főügyésze vezeti. A beadott dokumentum szerint a Google a Play Store működési gyakorlatát és a piaci hatalmát arra használja fel, hogy az ökorendszerében akadályozza a piaci versenyt. Ez magasabb szoftverárakhoz, kisebb kínálathoz és az innováció hiányához vezet. Emellett a Google túlzottan magas díjakat kér az alkalmazások fejlesztőitől is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 13. 15:17, szerda | Tech

A Netflix után az HBO Max is letiltja a fiókmegosztást

A streaming platform ezt "jelentős lehetőségnek" tekinti a profit növelésére.

2024. Május 03. 10:38, péntek | Helyi

Somorja: Májustól már online is meg lehet vásárolni a parkolókártyákat

Májustól Somorja városa is csatlakozott a ParkDots.com parkolási alkalmazáshoz, amely többek között Pozsony, Kassa, Érsekújvár és Dunaszerdahely lakosai számára is elérhetővé teszi az online parkolási rendszert.

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 24. 16:24, szerda | Kultúra

A kormány elfogadta az RTVS-t megszüntető törvényt. Helyébe a Szlovák Televízió és Rádió - STVR lép

A törvény értelmében az STVR köteles lesz 23.30-tól 00.30-ig a televíziós és rádiós adásokban a Szlovák Köztársaság himnuszát játszani.