2024. május 15, szerda - Zsófia

Hírek

2020. Július 09. 16:30, csütörtök | Világ
Forrás: mti

Sziklaomlás áldozata lett egy magyar turista

Sziklaomlás áldozata lett egy magyar turista

Sziklaomlás miatt ketten meghaltak az ausztriai Stájerország tartományban tegnap, egy 50 éves magyar és egy 21 éves grazi nő; nyolcan megsérültek.

A Graztól északra található Medve-szurdokban (Bärenschützklamm) egy 50 méter magasságban lévő szikladarab tört le. A hatalmas kő ráesett a fából kiépített ösvény lépcsőjére, és leszakította.

Az épp arra járó turistacsoport tagjai közül két nő a mélybe zuhant. A magyar nő a férjével indult túrázni, az ő holttestét a vízesés alól emelték ki. A másik áldozatot közvetlenül találta el a lehulló szikladarab, barátja szemtanúja volt a tragédiának.

Michael Miggitsch, a hegyi mentők tartományi vezetője arról tájékoztatott, hogy a baleset egy vízesés közelében történt. A turisták épp egy mesterségesen kialakított úton haladtak, és mivel az út egyben zsákutca, többnyire fotók készítésének a helyszínéül szolgál.

A mentők munkáját nehezítette, hogy a szoros, amelyen a Mixnitzbach nevű patak keresztülfolyik, nehezen közelíthető meg. A mentést végzőknek a meredek sziklafalakon kellett leereszkedniük, vagy legalább egy órán át kellett evezniük a patakon, hogy a baleset helyszínére jussanak.

A mentésben a rendőrség és a szövetségi hadsereg négy helikoptere is részt vett, a hegyi mentők munkáját pedig az alpesi rendőrség, a vöröskereszt és a tűzoltóság is segítette. Egy felső-stájerországi speciális mentőcsoport működött közre abban, hogy a mentők a jéghideg vízből kiemeljék az egyik szerencsétlenül járt nő holttestét.

A Medve-szurdok Ausztria egyik legnagyobb szurdokvölgye, népszerű hely a túrázók körében. A helyszínt egy időre lezárták.

Nyitókép: Kronen Zeitung

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 10:49, szerda | Világ

Ezen a napon: Április 17.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.

2024. Április 03. 09:26, szerda | Világ

114 éves korában elhunyt a világ legidősebb férfija

A Guinness Rekordok Könyvébe 2022 májusában került be.

2024. Március 13. 15:47, szerda | Világ

Meghalt a férfi, akit több mint 70 évig vastüdő tartott életben

Még életében elvégezte a jogi egyetemet.

2024. Február 28. 15:15, szerda | Világ

Ezen a napon: Február 28.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.