2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2022. December 02. 01:42, péntek | Kultúra
Forrás: somorja.sk

Pazar műsorral ünnepelte jubileumát a Csalló

Pazar műsorral ünnepelte jubileumát a Csalló

A táncegyüttes november 26-án Somorján lépett fel “Csalló 45” című gálaműsoruk keretében, amely előadásnak köszönhetően a VMK színházterme zsúfolásig megtelt.

Az együttes a 45. évforduló alkalmából mutatta be az egyes alapítótagok, ill. a Nagy Myrtill és Madocsai Imre által rendezett gálaelőadást. A tánckart Varsányi Ildikó zenekara kísérte, de egy-egy szám erejéig beszálltak egykori zenekari tagok is, akik Európa több országából jöttek össze a jubileumi előadásra. A műsoron csallóközi, gömöri, bodrogközi és erdélyi táncok voltak láthatók.

A blokkok közötti szünetekben, Kovács Koppány vezetésével, a baráti borozgatások, beszélgetések hangulatát idéző villáminterjúkkal elevenítették fel az együttes életének meghatározó eseményeit. Az énekes az együttes 1977-es alapításáról, a hőskorról, a közelmúltról és a jelenről Valacsay Istvánnal, Keresztes Róberttel, Dobsa Tamással és Madocsai Imrével beszélgetett.



Orosz Csaba polgármester háláját fejezte ki az együttesnek a város kulturális arculatának formálásáért.

A fotókat Bucsuházy István készítette. A teljes galéria megtekinthető a somorja.sk weboldalon.

„Büszke lehet az a város, az a táncosműhely, amelynek gyermek, ifjúsági és felnőtt néptáncegyüttese is van, ráadásul az élvonalban, arany minősítéssel, amelyet itthon és Magyarországon is elismer a szakma. Kívánom önöknek és mindnyájunknak, hogy a Csalló tagjai és az együttes segítői is egyre többen legyenek, hogy sok közös sikerük legyen még, és táncukkal örömet, élményt szerezzenek mindenkinek, aki látja őket” dícsérte az együttest Takács András néprajzkutató, a táncházmozgalom jeles képviselője.


Forrás: somorja.sk / Fotók: Bucsuházy István

Címkék: csalló, jubileum

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:24, szerda | Kultúra

A kormány elfogadta az RTVS-t megszüntető törvényt. Helyébe a Szlovák Televízió és Rádió - STVR lép

A törvény értelmében az STVR köteles lesz 23.30-tól 00.30-ig a televíziós és rádiós adásokban a Szlovák Köztársaság himnuszát játszani.

2024. Április 20. 18:36, szombat | Kultúra

Újabb fellépőkkel bővült Gombaszög zenei kínálata

Már csak néhány napig tart a kedvezményes tavaszi jegyvásár, így készítettünk egy kis kedvcsinálót azoknak, akik még nem váltottak bérletet Gombaszögre, a nyár legnagyobb bulijára.

2024. Május 03. 10:38, péntek | Helyi

Somorja: Májustól már online is meg lehet vásárolni a parkolókártyákat

Májustól Somorja városa is csatlakozott a ParkDots.com parkolási alkalmazáshoz, amely többek között Pozsony, Kassa, Érsekújvár és Dunaszerdahely lakosai számára is elérhetővé teszi az online parkolási rendszert.

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.