2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2020. Július 24. 08:42, péntek | Helyi
Forrás: tasr

Matovič plagizátor, de továbbra is miniszterelnök

Matovič plagizátor, de továbbra is miniszterelnök

Igor Matovič (OĽaNO)miniszterelnök marad posztján a tegnapi rendkívüli parlamenti ülést követően. A 125 jelenlevő képviselők közül mindössze 47-en szavaztak a kormányfő visszahívására.

Matovičot elsősorban a plágiumbotránya miatt próbálta leváltani az ellenzék, de a vita során kritizálták a viselkedését is mint miniszterelnök.

A szavazást 15 órás vita előzte meg a parlamentben, több mint 30-an szólaltak fel. Az OĽaNO miniszterei és képviselői is kiálltak a pártelnökük mellett. Matovič önvédelem helyett a támadás mellett döntött, több mint egy órás fellépésében élesen bírálta a Smer párt korábbi ügyeit.

Az éjszakai vitában az ĽSNS képviselői is kivették a részüket – elfoglalták a szónoki emelvényt a parlamentben. Kijelentették, hogy addig maradnak ott, amíg a miniszterelnök vissza nem jön az ülésterembe. Grendel Gábor, a parlament alelnöke (OĽaNO) felszólította őket, hogy hagyják el a pulpitust.

Milan Mazurek (ĽSNS) képviselő az ülésen azzal érvelt, hogy Matovič ugyanígy cselekedne, ha ellenzékben lenne. Azt akarják, hogy a miniszterelnök jelen legyen a saját leváltásánál, és jöjjön vissza Nagyszombati házából a parlamentbe. Grendel tájékoztatta őket, hogy a miniszterelnök úton van és figyelmeztette az ĽSNS-eseket, hogy nem az edzőteremben vannak.

Címkék: parlament, plágium

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 10:38, péntek | Helyi

Somorja: Májustól már online is meg lehet vásárolni a parkolókártyákat

Májustól Somorja városa is csatlakozott a ParkDots.com parkolási alkalmazáshoz, amely többek között Pozsony, Kassa, Érsekújvár és Dunaszerdahely lakosai számára is elérhetővé teszi az online parkolási rendszert.

2024. Április 21. 11:28, vasárnap | Helyi

Állásbörzét szerveznek Dunaszerdahelyen

A dunaszerdahelyi Munka-, Szociális- és Családügyi Hivatal 2024. április 25-én, 9-től 13 óráig állásbörzét szervez a MOL arénában (Sport utca 4745/16a, Dunaszerdahely) - tájékoztatott a hivatal.

2024. Május 16. 10:27, csütörtök | Sport

HARMADIK GYŐZELEM A VB-n: A szlovákok 4:0-ra verték Lengyelországot

Samuel Hlavaj kapus 20 védést mutatott be, és bemutatta első hibátlan mérkőzését.

2024. Május 16. 10:02, csütörtök | Rendőrségi

Kaliňák: A miniszterelnök állapota a műtét után stabil, de még mindig súlyos

A kórház szóvivője hozzátette, hogy két sebészcsoport öt órán keresztül operálta a miniszterelnököt. Jelenleg az intenzív osztályon ápolják.