2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2023. Április 03. 08:56, hétfő | Világ
Forrás: teraz.sk

Párizsban betiltják a megosztott elektromos rollereket

Párizsban betiltják a megosztott elektromos rollereket

A párizsi lakosok vasárnap népszavazáson elsöprő többséggel szavaztak a megosztott elektromos rollerek betiltásáról a francia főváros utcáin. A TASR az AFP jelentése alapján számol be erről.

A szavazók csaknem 90 százaléka szavazott a megosztott elektromos rollerek betiltása mellett Párizsban - derül ki a hivatalos eredményekből. A francia főváros ezzel az első európai főváros lesz, ahol ilyen tilalom lép életbe.

"Boldogok vagyunk. Több mint négy éve küzdünk ezért" - mondta Arnaud Kielbasa, az Apacauvi nevű szervezet társalapítója, amely az elektromos rollerek baleseteiben megsérült embereket képviseli,

A járművek üzemeltetői szerint igazságtalanul teszik őket felelőssé a párizsi utcák kaotikus jellegéért.

A megosztott elektromos rollerek 2018-ban kezdték meg működésüket a francia fővárosban. Működésüket azonban fokozatosan korlátozták, például a sebesség csökkentésével, külön kijelölt parkolási zónák kialakításával vagy az üzemeltetők számának korlátozásával.

A párizsi lakosoknak azonban még ezek az intézkedések sem voltak elégségesek - panaszkodtak az alkoholos befolyásoltság alatti vakmerő vezetésre, valamint a járdákon tapasztalható rendetlenségre.

A népszavazás eredményét követően Anne Hidalgo párizsi polgármester várhatóan nem hosszabbítja meg a francia fővárosban működő három elektromos rollerekölcsönző cég - a Lime, a Dott és a Tier - szerződését. A jelenlegi szerződések augusztus végéig érvényesek.

A tilalom nem érinti a magántulajdonban lévő elektromos rollerek használatát, amelyekből a helyi közlekedési minisztérium szerint tavaly 700 ezer darabot adtak el Franciaországban.

forrás: teraz.sk

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 10:49, szerda | Világ

Ezen a napon: Április 17.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.

2024. Április 03. 09:26, szerda | Világ

114 éves korában elhunyt a világ legidősebb férfija

A Guinness Rekordok Könyvébe 2022 májusában került be.

2024. Március 13. 15:47, szerda | Világ

Meghalt a férfi, akit több mint 70 évig vastüdő tartott életben

Még életében elvégezte a jogi egyetemet.

2024. Február 28. 15:15, szerda | Világ

Ezen a napon: Február 28.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.