2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2022. Július 26. 12:58, kedd | Sport
Forrás: samorin.sk

Parádés szezonnyitó a Pomléban

Parádés szezonnyitó a Pomléban

Sikeres hazai kezdést produkált az STK Somorja futballcsapata. A kék-fehér gárda a II. liga második játéknapján 3:1-re diadalmaskodott a Récse ellen.

Forrás: samorin.sk

A Pomlé-i stadionban kilátogató nézők, magasan az átlagon felül 710-en voltak kíváncsiak a vasárnap délelőtti focimatinéra, több újdonságot láttak. Elkezdődött a déli lelátórész építése, elkészült az új állóhely, ahol évtizedeken keresztül a leghűségesebb drukkerek foglalnak helyet és a pályával párhuzamosan nemsokára egy újabb füves edzőpálya fog elkészülni, melyet az ifjúság fog használni.

Az első percek tapogatódzó pillanatokat hozott, majd ezután a hazaiak irányították a meccset. Jöttek a helyzetek is. Owusu és Szolgai még találtak be a kapuba, de a 31. percben már gólt kiáltottak a hazai szurkolók. Vrábel lövését Žákech csak kiütötte a labdát és a berobbanó Owusu nem hibázott. A fordulás után az 53. percben egy szép akció végén Szolgai remekül kilőtte a jobb sarkot. ,,Nagyon örülök a gólnak. Bízom benne, hogy majd jönnek a következők is,“ jegyezte meg a fiatal játékos, aki már előre is szép ajándékot adott magának a keddi 19. születésnapjára. Ezután a hazai Kuruc mester négyszer cserélt és a hőségben visszavettek a somorjaiak a tempóból. Ezt kihasználták a récseiek és a 73. percben büntetőből szépítettek.

A somorjaiak ezután megrázták magukat. Ugyan a vendégek igyekeztek, mentek az egyenlítő gólért, de jól zárt a kék – fehér védelem. Tíz perccel a vége előtt még Leginus puskázott el egy óriási helyzetet, de a ráadás pillanataiban egy gyönyörű támadás végén Csóka végképp eldöntötte a találkozót.

,,Erősek voltunk a labdán, de a vendégek jól megszervezték a védelmüket, középen nagyon besűrítették a pályát. Így főleg a széleken próbálkoztunk. Nagyon örülünk, hogy otthon tartottuk a három pontot,“ nyilatkozta Szolgai Máté. A 18-éves játékos szerdán még a DAC mezében Európa Konferencia Liga-meccset játszott a Feröer-szigeteken. Tórshavban tíz fok volt, míg Somorján jóval harminc fölött volt a hőmérséklet. ,,A fárasztó út után főleg pihentem. Örülök, hogy sikerült az átállás a hőségre. Legfőképpen azonban a győzelemnek,“ zárta le Szolgai Máté.

STK Somorja – Récse 3:1 (1:0)

Góllövők: 31. Owusu, 53. Szolgai, 91. Csóka – 73. Antal (11 m)

SL: Leginus, Nagy – Mitrík, Palacka

Játékvezető: Mano

Nézőszám: 710

STK Somorja: Trnovský – Kachút (67. Pančík), Marić-Bjekić, Bahi, Jaroš – Nagy, Szolgai (67. Badjie), Demjanovič (61. Baez) – Leginus, Vrábel (87. Szabó), Owusu (61. Csóka)

Címkék: futball, Pomlé, somorja

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 22. 09:01, hétfő | Sport

F1: Verstappen nyerte a Kínai Nagydíjat

Lewis Hamilton, aki nem szerepelt jól az időmérőn, és csak a tizennyolcadik helyről indult, végül a kilencedik helyen végzett a Mercedes-szel.

2024. Április 18. 10:14, csütörtök | Sport

A Real büntetőkkel nyert a City ellen, a Bayern lesz az ellenfele az elődöntőben

A Real a 12. percben szerzett vezetést az Etihad Stadium-ban. Vinicius Junior futott el a szélen, és a tizenhatosban érkező Rodrygót találta meg keresztlabdájával.

2024. Április 15. 09:08, hétfő | Sport

NBA: Véget ért az alapszakasz, mutatjuk a rájátszás párosításait

Az NBA történetében először fordult elő, hogy az utolsó játéknapon három azonos mérleggel rendelkező csapat küzdött meg az összesített első helyért a konferenciában.