2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2020. Október 22. 10:11, csütörtök | Helyi önkormányzati
Forrás: bratislava24.sk

Pár nap és üzembe helyezik a Pozsonyhidegkút-Károlyfalu vonalat

Pár nap és üzembe helyezik a Pozsonyhidegkút-Károlyfalu vonalat

A károlyfalusiak (Karlová Ves) és a pozsonyhidegkútiak (Dúbravka) végre fellélegezhetnek, véget értek a villamosútvonalakon végzett felújítási munkálatok, így október 26-tól ismét üzemelnek a sínek.

Erről a főváros weboldala adott tájékoztatást.

Átszállási csomópont a Riviéránál

A Chatam Sófer-Pri Kríži közötti szakaszt is felújították. Az utasok biztosan örömmel veszik tudomásul, hogy a reggeli csúcsforgalomban sűrűbben járnak majd a villamosok az említett szakaszokon. „A Dlhé diely irányában haladó forgalmat mostantól a Riviéra melletti csomópont látja majd el,” tájékoztat a városháza.
A 4-es és 9-es vonalak újdonságai

A 4-es járatot meghosszabbították, mostantól az alagúttól Pozsonyhidegkútig megy, a kilences végállomása Kútiky. A szakaszon rövidül a két járat közötti időtartam, a reggeli csúcsban 4 percenként, a többi napszakaszban 5 percenként, hétvégén pedig 7-8 percenként jön majd a következő villamos.

Károlyfalun kétpercenként érkezik a villamos és a felújítás előtti állapotokhoz képest nőtt az utaskapacitás is. „A munkanapokon a 4-es és 9-es villamosok kapacitását is megnöveltük, emellett a hétvégéken kétszer annyi járat indul a Šafárik térre, mint eddig. A Kútiky és a SZNF hídja közötti szakasz időtartama 16 percről 14 percre csökkent,” magyarázza a főváros.

Pozsonyhidegkútról mostantól 4 percenként indul villamos, szemben a korábbi, hatperces várakozási idővel. „Az 5-ös járatot lecseréltük a kétszer gyakrabban közlekedő 4-es vonalra, amely a Nagyszombati Vámra érkezik be, valamint récsei átszállást biztosít a Mariánska utcai megállót használva,” magyarázza a változásokat a főváros.

A megerősített 33-as járat
A 133-as járat megszűnik. A reggeli csúcsban azonban megerősítik a 33-as vonalat, amely mostantól minden 4 percben közlekedik majd, emellett az összes járaton alacsony buszok fognak járni. A közlekedési vállalat a reggeli órákban csak a legnagyobb szerelvényeit helyezi üzembe, így az utasok kényelmesen érkezhetnek meg a Šafárik téri megállóba, ígéri a Pozsonyi Közlekedési vállalat.

A szakaszok útvonalai:
4-es járat: Zlaté piesky/ ŽST Nové Mesto – Trnavské mýto – Krížna – Špitálska – Kamenné nám. – Nám. Ľ. Štúra – Chatam Sófer – Lafranconi – Riviéra – Kútiky – Záluhy – Alexyho – Pri kríži.
9-es járat: Astronomická – Tomášikova – Trnavské mýto – Krížna – Špitálska – Nám. SNP – Kapucínska – Lafranconi – Riviéra – Karlova Ves, Kútiky.
A 33-as járat az eredeti útvonalára tér vissza: Kuklovská – Matejkova – Hany Meličkovej – Riviéra
A 32-es, az N33-as és az N34-es járat: Mindkét menetirányban a Riviéra csomópontot érintve
A 20,83,84 és N34-es járatok: mindkét menetirányban a Záluhy megállót érintve

Címkék: pozsony, villamos

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 24. 16:24, szerda | Kultúra

A kormány elfogadta az RTVS-t megszüntető törvényt. Helyébe a Szlovák Televízió és Rádió - STVR lép

A törvény értelmében az STVR köteles lesz 23.30-tól 00.30-ig a televíziós és rádiós adásokban a Szlovák Köztársaság himnuszát játszani.

2024. Április 22. 09:32, hétfő | Bulvár

81 éves korában elhunyt Dušan Grúň

A legsikeresebb időszak számára az 1968 utáni volt, amikor a legtöbb slágerét rögzítette, mint például a Butterfly, a Plavovláska, a Kde si bola, keď tu hrmelo, a Malvína, illetve a Synček neplač.

2024. Április 22. 09:01, hétfő | Sport

F1: Verstappen nyerte a Kínai Nagydíjat

Lewis Hamilton, aki nem szerepelt jól az időmérőn, és csak a tizennyolcadik helyről indult, végül a kilencedik helyen végzett a Mercedes-szel.