2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2022. Augusztus 14. 17:39, vasárnap | Rendőrségi
Forrás: TASR AP

Pánik a Capitolium előtt

Pánik a Capitolium előtt

Vasárnap délelőtt egy fegyveres férfi átgázolt autójával a barikádokon Washingtonban, az Egyesült Államok Capitoliumának épülete közelében. Ezután kiszállt az égő autóból és agyonlőtte magát.

A hírről a helyi rendőrség adott tájékoztatást – írja a TASR a CNN amerikai televízió és az AP ügynökség jelentései alapján. Az incidens vasárnap, helyi idő szerint nem sokkal hajnali 4 óra (10:00 CEST) előtt történt, amikor egy férfi járművével nekiütközött egy útlezárásnak Washingtonban az East Capitol Street és a 2nd Street sarkánál.

A férfi ezt követően elhagyta a kigyulladt járművet, és több lövést adott le a levegőbe – közölte a helyi rendőrség.

Elmondásuk szerint a férfi magára lőtt, miután a rendőrök odaértek. Az eset során személyi sérülés nem történt. "Nem valószínű, hogy a férfi a Kongresszus tagjait vette volna célba, hiszen azok szabadságukat töltik" - áll a rendőrség közleményében.

Történik ez akkor, amikor az amerikai hatóságok országszerte egyre több fenyegetéssel néznek szembe - mivel az FBI átkutatta Donald Trump volt elnök floridai rezidenciáját.

Csütörtökön az amerikai rendőrség agyonlőtt egy szökésben lévő fegyveres férfit, aki megpróbált betörni az Egyesült Államok Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) cincinnati irodájába. A behatoló anno részt vett az Egyesült Államok Capitoliuma elleni támadásban is, amelyre tavaly január 6-án került sor.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 10:14, csütörtök | Sport

A Real büntetőkkel nyert a City ellen, a Bayern lesz az ellenfele az elődöntőben

A Real a 12. percben szerzett vezetést az Etihad Stadium-ban. Vinicius Junior futott el a szélen, és a tizenhatosban érkező Rodrygót találta meg keresztlabdájával.

2024. Április 17. 10:49, szerda | Világ

Ezen a napon: Április 17.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.

2024. Április 17. 10:12, szerda | Életmód

A fogorvosok nem értenek egyet a fogászati segély eltörlésével

A kamara arra is rámutatott, hogy senki sem kommunikált velük az ellátások bevezetéséről vagy visszavonásáról.

2024. Április 15. 09:08, hétfő | Sport

NBA: Véget ért az alapszakasz, mutatjuk a rájátszás párosításait

Az NBA történetében először fordult elő, hogy az utolsó játéknapon három azonos mérleggel rendelkező csapat küzdött meg az összesített első helyért a konferenciában.