2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2021. Június 04. 13:12, péntek | Életmód
Forrás: Blikk.hu

Öt tipp nőknek, hogyan kerüljék el a hüvelyfertőzést a strandokon

Öt tipp nőknek, hogyan kerüljék el a hüvelyfertőzést a strandokon

Korunk egyik legfontosabb témája az egészségünk. Ennek ellenére sokan vannak, akik nem tudják, hogyan védekezzünk az intim fertőzések ellen. A Blikk.hu cikke öt hasznos tanáccsal szolgál a strandolni vágyó hölgyeknek.

1. Tartsuk be a mosdóban is a KRESZ-t!
Azaz ügyeljünk a helyes törlési irányra, ami mindig elölről hátrafelé történjék, hiszen így elkerülhető, hogy a végbél felől nemkívánatos baktériumok sodródjanak a hüvelybe. Alapszabály továbbá, hogy soha nem ülünk rá nyilvános vécére: akinek esetleg nem megy a „lebegőülés”, az terítse le a deszkát papírral. Ne maradjon el a kézmosás az illemhely használata előtt sem, hogy biztosan tiszta kézzel nyúljunk az intim területekhez!

2. Cseréljük le a nedves fürdőruhát szárazra!
Ne foglalkozzunk vele, ha mások esetleg divathóbortnak vélik, amikor egy nő fürdőzés után a nedves alsóját azonnal szárazra váltja. Akinek fontos az intim egészsége, az nem időzik sokáig a vizes dresszben. A nyirkos, párás közeg ugyanis ideális terep a kórokozók szaporodásához, ezért ha meg akarjuk előzni a bajt, igenis vegyünk fel egy száraz bugyit.

3. „Azokon” a napokon főleg legyünk óvatosak!
Elvileg menstruáció idején sem tilos a strandolás, például tamponhasználat mellett, a mártózást azonban rögvest kövesse a tamponcsere! De egyéb esetben se maradjon bent túl sokáig a tampon, mert az könnyen felboríthatja a hüvelyflóra rendjét. Strandon kívül már csak emiatt is használjunk inkább hagyományos betétet, éjszakára meg feltétlenül.

4. Ne használjunk illatosított kozmetikumokat odalent!
Fontos az intim higiénia, de ne essünk át a ló túlsó oldalára sem! A túlzásba vitt mosakodás, pláne az indokolatlan hüvelyöblítés károsítja a védelmet nyújtó savas hüvelyi pH-t. Ugyanezért kerülendő az illatosított kozmetikumok, törlőkendők, betétek vagy tamponok használata is. Válasszuk mindenből a kifejezetten „pH-barát” verziót!

5. Aki hajlamos a „strandfertőzésre”, akár meg is előzheti a bajt
Sok nő panaszolja, hogy elég csobbannia egyet a strandon, és máris hüvelyfertőzése lesz. A bakteriális eredetű fertőzés jellegzetes tünete a bőséges, híg, áttetsző vagy szürkés színű, illetve kellemetlen szagú hüvelyi folyás. A patikában recept nélkül kapható Vitagyn C hüvelykrém nemcsak a bakteriális hüvelyfertőzés kiegészítő kezelésére alkalmas, hanem annak megelőzésre is használható. Így aki tudja, hogy érzékenyebb a fertőzésekre, a Vitagyn C jó alternatíva lehet számára.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 10:12, szerda | Életmód

A fogorvosok nem értenek egyet a fogászati segély eltörlésével

A kamara arra is rámutatott, hogy senki sem kommunikált velük az ellátások bevezetéséről vagy visszavonásáról.

2024. Május 03. 10:38, péntek | Helyi

Somorja: Májustól már online is meg lehet vásárolni a parkolókártyákat

Májustól Somorja városa is csatlakozott a ParkDots.com parkolási alkalmazáshoz, amely többek között Pozsony, Kassa, Érsekújvár és Dunaszerdahely lakosai számára is elérhetővé teszi az online parkolási rendszert.

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 24. 16:24, szerda | Kultúra

A kormány elfogadta az RTVS-t megszüntető törvényt. Helyébe a Szlovák Televízió és Rádió - STVR lép

A törvény értelmében az STVR köteles lesz 23.30-tól 00.30-ig a televíziós és rádiós adásokban a Szlovák Köztársaság himnuszát játszani.