2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2020. Szeptember 28. 12:52, hétfő | Top10

Öt film, amit mindenképp moziban nézz meg ősszel

Öt film, amit mindenképp moziban nézz meg ősszel

A koronavírus okozta világjárvány második hulláma minket is elért, és ezt leginkább a rendezvények és kultúra egyéb szegmensei szívták meg.

A mozizás sem kivétel ez alól, így a stúdiók pár bemutatót már el is halasztottak. Az egészségvédelmi és biztonsági intézkedéseknek esett áldozatul például a Wonder Woman második része, illetve a Marvel Moziverzum több projektje is. Jogos a kérdés: érdemes még moziba járnunk, lesz az ősszel olyan bemutató, amit mindenképp meg kell néznünk? Hát persze! Íme 5 film, amit semmiképp se hagyjatok ki!

Kérdezhetitek, miért is érdemes kockáztatni. Miért menjünk el moziba, ha a legnagyobb címek bemutatóit már tovább tolták, és kisebb filmeket BluRay-en vagy digitális formában később is le tudunk tölteni. Nos, maradt azért látványos film, amit csak egy filmszínház tud visszaadni.


Becsületes tolvaj (Honest Thief, 2020)
hazai bemutatódátum: 2020. október 9.

Itt a hetvenkettedik Taken-remix, de mi ugyanúgy örülünk neki. Liam Neeson október elején akciózik majd egy nagyot Jai Courtney és a Terminátor kettesből ismert főgonosz, Robert Patrick társaságában. A film egy szerelemre lelt bankrabló jó útra térését követi nyomon, vagyis inkább azt, hogy a becsületnek ára van, pláne ha egy korrupt FBI ügynökkel találja szemben magát az ember. Rendezőként az Ozarkon producerként dolgozó Mark Williamst köszönthetjük, Neesontől pedig, nos, már tudjuk jól, mire lehet számítani: könyörületre a legkevésbé.

Trollok a világ körül (Trolls World Tour, 2020)
hazai bemutatódátum: 2020. október 9.

A Trollok a világ körülről még annak kapcsán olvashattunk tavasszal, hogy a mögötte álló stúdió, a Universal VOD-n kísérletezgetett a bemutatásával (ez okozott is némi galibát az USA legnagyobb mozihálózata és a stúdió között, de végül megoldódtak a dolgok). Már akkor felmerült, hogy a 2016-os mese folytatása idén októberben ismét megpróbálkozik azzal, hogy bevegye a mozikat, és ez így is lesz: a jövő hónap végén teljes színpompájában elénk tárulkozik a csengő-bongó hangú trollok zenében gazdag, ámbár a kemény rockot preferáló fajtájuk által veszélybe sodort világa, hogy a moziszékben bólogassátok végig tagadhatatlanul fülbemászó nótáikat. Ne lepődjetek meg, ha a moziból kifele menet flitter hullik majd a fületekből – mi szóltunk előre.

007 Nincs idő meghalni (No Time to Die, 2020)
hazai bemutatódátum: 2020. november 19.

Az eredetileg tavaszra tervezett bemutató őszre sodródott, így Daniel Craig utolsó Bond-filmjét csak novemberben tudjunk meglesni. A trailerek alapján a brit színészt rendesen megdolgoztatja majd utolsó titkosügynök-bőrbe bújt kalandja, és akik segítséget nyújtanak ebben: Léa Seydoux, Ralph Fiennes, Naomie Harris, Jeffrey Wright, Ben Whishaw, Rory Kinnear, Christoph Waltz, Rami Malek, Lashana Lynch és Ana de Armas. A Bond-filmek jól ismert akciójelenetei és feszült világa most sem marad el, így mindenképp a széles mozivásznat ajánljuk.

Freaky (Freaky, 2020)
hazai bemutatódátum: 2020. november 26.

A hazai mozikban kiváltképp nagy kultusza van a horrorfilmeknek, legalábbis a magyar mozizók (és a box office-statisztikák) a műfaj megannyi premierjénél bebizonyították már korábban, hogy szeretnek nagy tömegben a vászon előtt borzongani. Nos, a tömegjelenetek helyett mi azért most erősen javasolnánk egy másfél méteres távolságot, plusz feszültségoldásként egy olyan darabot is, ami nemcsak ijesztőnek és véresnek, de egyben kellőképpen frappánsnak és elborultnak ígérkezik: a Freaky című horrorkomédiát Vince Vaughnnal és Kathryn Newtonnal. A korábban is jó pár csavaros horrort virító Blumhouse ezúttal a Nem férek a bőrödbe formuláján tekert egyet: a Newton által játszott Millie egy sorozatgyilkos áldozataként a gyilkos mágikus tőre miatt testet cserél Vaughn karakterével, "A Böllérrel", és csak 24 órája van visszafordítani az átkot.


Lelki ismeretek (Soul, 2020)
hazai bemutatódátum: 2020. november 26.

Tovább folytatódik az animációdömping. A Pixar alkotásai pont azok a filmek, amiket csakis moziban érdemes megtekinteni. Legalábbis első alkalommal mindenképp. A Lelki ismeretek a Pixar idei második próbálkozása, az egyébként minőségi „Előre” azonban a vírus miatt csúnyán megbukott a mozipénztáraknál. A film az „Agymanókra” hajaz, hasonló koncepcióról beszélünk azzal a különbséggel, hogy ebben a filmben egy jazzmuzsikus különös fantáziavilágába tévedünk. Főhősünknek el kell gondolkodnia azon, mit is jelent a lélek valójában. Listánk legambiciózusabb címét eredetileg júniusban tervezték bemutatni, és biztos sokan szorítanak azért, hogy november végén ez immáron tényleg sikerülhessen.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 24. 16:24, szerda | Kultúra

A kormány elfogadta az RTVS-t megszüntető törvényt. Helyébe a Szlovák Televízió és Rádió - STVR lép

A törvény értelmében az STVR köteles lesz 23.30-tól 00.30-ig a televíziós és rádiós adásokban a Szlovák Köztársaság himnuszát játszani.

2024. Április 22. 09:32, hétfő | Bulvár

81 éves korában elhunyt Dušan Grúň

A legsikeresebb időszak számára az 1968 utáni volt, amikor a legtöbb slágerét rögzítette, mint például a Butterfly, a Plavovláska, a Kde si bola, keď tu hrmelo, a Malvína, illetve a Synček neplač.

2024. Április 22. 09:01, hétfő | Sport

F1: Verstappen nyerte a Kínai Nagydíjat

Lewis Hamilton, aki nem szerepelt jól az időmérőn, és csak a tizennyolcadik helyről indult, végül a kilencedik helyen végzett a Mercedes-szel.