2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2020. Október 22. 15:12, csütörtök | Koronavírus
Forrás: TASR

Országos Tesztelés: A próbatesztelést 235 rendőr és 100 tűzoltó segíti

Országos Tesztelés: A próbatesztelést 235 rendőr és 100 tűzoltó segíti

POZSONY, október 22. – A hétvégére tervezett országos próbatesztelésen az állandó személyzetet további 25 rendőrrel egészítik ki. Az árvai régióban pedig 100 tűzoltó segíti az egészségügyi dolgozók munkáját.

Az Országos Tesztelésre a rendőrség akár 5000 egyenruhást is képes mozgósítani, pontos létszámuk a mintavételi helyek számától függ. A TASR hírügynökséget erről Silvia Keratová, a Belügyminisztérium munkatársa tájékoztatta.
„A rendőrök feladata a közrend fenntartása, szükség esetén pedig a mintavételi helyek körül zajló forgalmat segítik majd,” magyarázta Keratová. A rendőrség továbbra is a járványügyi előírásoknak megfelelően végzi munkáját.

Árván 100 tűzoltó segíti a tesztelés menetét. „Ötven egészségügyi szakember vesz részt a kötelékből, ők már bizonyítottak az első hullám során, amikor több, mint 27,000 mintát ellenőriztek le. A másik 50 tűzoltó pedig egyéb feladatok elvégzésében segíti a helyszínen lévő egészségügyi munkatársakat,” írja a belügyi tárca közleményében. A tűzoltók készen állnak a logisztikai feladatok ellátására, valamint segítséget nyújtanak a helyszínek fertőtlenítésében is.

A Közegészségügyi hivatalok dolgozói emellett szorosan együttműködnek az ország fegyveres erőivel is, az önkormányzatok képviselőit most tájékoztatják a tesztelés menetéről.

A próbatesztet most péntektől vasárnapig tartják, méghozzá a négy legkritikusabbnak vélt járásban. (Námesztó, Turdossin, Alsókubin és Bártfa)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 24. 16:24, szerda | Kultúra

A kormány elfogadta az RTVS-t megszüntető törvényt. Helyébe a Szlovák Televízió és Rádió - STVR lép

A törvény értelmében az STVR köteles lesz 23.30-tól 00.30-ig a televíziós és rádiós adásokban a Szlovák Köztársaság himnuszát játszani.

2024. Április 22. 09:32, hétfő | Bulvár

81 éves korában elhunyt Dušan Grúň

A legsikeresebb időszak számára az 1968 utáni volt, amikor a legtöbb slágerét rögzítette, mint például a Butterfly, a Plavovláska, a Kde si bola, keď tu hrmelo, a Malvína, illetve a Synček neplač.

2024. Április 22. 09:01, hétfő | Sport

F1: Verstappen nyerte a Kínai Nagydíjat

Lewis Hamilton, aki nem szerepelt jól az időmérőn, és csak a tizennyolcadik helyről indult, végül a kilencedik helyen végzett a Mercedes-szel.