2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2022. Május 11. 21:59, szerda | Világ
Forrás: Brit védelmi minisztérium • Portfolio

Orosz-ukrán háború: így állnak a harcok május 11-e estéjén

Orosz-ukrán háború: így állnak a harcok május 11-e estéjén

Az összefoglalót az Egyesült Királyság védelmi minisztériuma tette közzé a reggeli órákban. A britek a friss hírszerzési adatok mellett térképekkel is szolgáltak, amelyeken jól látni, merre és milyen harcok dúlnak éppen.

A brit védelmi minisztérium reggeli jelentései az alábbiakat tartalmazták:

Folytatódnak a harcok a Kígyó-szigetnél, ahol Oroszország többször is próbát tett arra, hogy megerősítse az ott lévő, védtelen helyőrségét.

Ukrajna sikeresen csapást mért az orosz légvédelemre és egyes hajókra Bayraktar típusú drónokkal. Az orosz hajók minimális védelmet élveznek a Fekete-tenger nyugati részén, miután az orosz haditengerészet a Moszkva elvesztése után visszavonult a Krímbe.

Oroszország jelenlegi erőfeszítése, hogy megerősítse erőit a Kígyó-szigeten, több lehetőséget kínál Ukrajnának az orosz csapatok elleni harcra és a hadianyagok elpusztítására. Ha azonban Oroszország megszilárdítja pozícióját a szigeten stratégiai légvédelemmel és partvédelmi cirkálórakétákkal, akkor uralhatja a Fekete-tenger északnyugati részét.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 10:49, szerda | Világ

Ezen a napon: Április 17.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.

2024. Április 03. 09:26, szerda | Világ

114 éves korában elhunyt a világ legidősebb férfija

A Guinness Rekordok Könyvébe 2022 májusában került be.

2024. Március 13. 15:47, szerda | Világ

Meghalt a férfi, akit több mint 70 évig vastüdő tartott életben

Még életében elvégezte a jogi egyetemet.

2024. Február 28. 15:15, szerda | Világ

Ezen a napon: Február 28.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.