2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2022. Június 28. 04:08, kedd | Világ
Forrás: TASR • Telegram

Orosz rakétatámadás ért egy emberekkel teli bevásárlóközpontot

Orosz rakétatámadás ért egy emberekkel teli bevásárlóközpontot

Legalább tíz halottja és negyven sebesültje van annak az orosz rakétatámadásnak, ami Kremencsuk város egyik zsúfolt bevásárlóközpontját érte hétfő délután.

A hírről a TASR hírügynökség közölt részleteket. Az esetet a helyi katonai hírszerzés tisztje, Dmytro Lunin tette közzé Telegram oldalán. Lunin bejegyzését az ukrán hatóságok is megerősítették, a bevásárlóközpontban tomboló tűz egy hektárnyi területet károsított meg. A helyszínen 115 mentős, tűzoltó és robbanóanyagokra specializálódott szakember végzi a mentést mintegy 18 tűzoltótechnika segítségével.

A mentésben szintén részt vesz a rendőrség, a Nemzeti gárda és a hadsereg. Időközben állítólag a tüzet már sikerült megfékezni. “Most már egyértelmű, mi az oroszok célja - az ukránok kiirtása,” kommentálta az esetet Lunin.

Zelenzskij elnök Telegram bejegyzése szerint az épületben a rakéta becsapódásakor mintegy ezer ember tartózkodhatott, írja a TASR. “A bevásárlóközpont lángol, a tűzoltók a lángokat próbálják eloltani. Elképzelni sem akarom, mennyien haltak meg,” írja az elnök. Hozzátette, az épület semmilyen veszélyt nem jelenthetett az oroszok számára és stratégiai jelentőséggel sem bír. Véleménye szerint az oroszokat egyszerűen dühíti, hogy az “ukránok megpróbálnak normális életet élni”.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 10:49, szerda | Világ

Ezen a napon: Április 17.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.

2024. Április 03. 09:26, szerda | Világ

114 éves korában elhunyt a világ legidősebb férfija

A Guinness Rekordok Könyvébe 2022 májusában került be.

2024. Március 13. 15:47, szerda | Világ

Meghalt a férfi, akit több mint 70 évig vastüdő tartott életben

Még életében elvégezte a jogi egyetemet.

2024. Február 28. 15:15, szerda | Világ

Ezen a napon: Február 28.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.