2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2022. Március 08. 13:21, kedd | Világ
Forrás: Times Israel / Interfax

Orosz hadifoglyok: Gyűlöljük a vezetőinket, úgy dobtak ide minket, mint a kiscicákat

Orosz hadifoglyok: Gyűlöljük a vezetőinket, úgy dobtak ide minket, mint a kiscicákat

\"Oroszok, tegyetek meg mindent, hogy vége legyen ennek a háborúnak. Sem Ukrajnának, sem Oroszországnak nincs erre szüksége, egyedül Putyinnak\" - mondta egy hadifogságba esett orosz katona.

A fiatal katonát társaival együtt mutatta be egy sajtótájékoztatón az Interfax-Ukrajna hírügynökség. A briefingen tíz olyan orosz katona vett részt, aki korábban feladta magát. A kérdésre, hogy mi az ukrajnai invázió igazi célja, azt felelték: nem ismerik az okokat, valószínűleg csak területszerzésről lesz szó. "Senki nem akar a seregben harcolni, még a civilizációtól távoli hadgyakorlatokhoz sem volt kedvünk. Gyűlöletet érzünk a vezetők iránt, akik idedobtak bennünket, mint valami kiscicákat,” fogalmazott az egyik hadifogoly.

A katonák arra kérték az újságírókat, hogy szavaikat tolmácsolják a világ vezetői felé, hogy azok rábírják Putyint a háború befejezésére. "Oroszország népe, keljetek fel, a gyerekeitek vannak itt, és az ukrán nép gyerekei is szenvednek. Senkitől nem szabad félni. Az ukránok sem félnek senkitől. (...) Nekem is két gyermekem van otthon. Szülők, álljátok el az utat, ne engedjétek, hogy a gyerekeiteket elvigyék, tegyetek meg mindent, hogy az orosz csapatok visszaforduljanak,” mondta a foglyok egyike, társa pedig arra figyelmeztetett, hogy ne higgyenek az orosz propagandának, ne higgyék el, amit ott Ukrajnáról terjesztenek, az egyedüli bűnözők itt azok, akiket Putyin küldött.

Azt is elmondták, hogy őrmesteri szinttől lefelé a katonákat arról értesítették, hogy hadgyakorlaton vesznek részt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 10:49, szerda | Világ

Ezen a napon: Április 17.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.

2024. Április 03. 09:26, szerda | Világ

114 éves korában elhunyt a világ legidősebb férfija

A Guinness Rekordok Könyvébe 2022 májusában került be.

2024. Március 13. 15:47, szerda | Világ

Meghalt a férfi, akit több mint 70 évig vastüdő tartott életben

Még életében elvégezte a jogi egyetemet.

2024. Február 28. 15:15, szerda | Világ

Ezen a napon: Február 28.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.