2024. február 22, csütörtök - Gerzson

Hírek

2023. Június 30. 09:50, péntek | Magyarország
Forrás: teraz.sk

Orbán Viktor: Az EU-csúcson mindenki azt kérdezi, hova tűnt a pénz

Orbán Viktor: Az EU-csúcson mindenki azt kérdezi, hova tűnt a pénz

Orbán Viktor bírálta Brüsszelt, amiért nem számolt el az Ukrajnának nyújtott eddigi támogatással, és további forrásokat követelt a tagállamoktól a hitelek visszafizetésére, amelyekből Lengyelország és Magyarország semmit sem kapott.

Orbán Viktor magyar miniszterelnök az Európai Unió (EU) kétnapos brüsszeli csúcstalálkozójának kezdetén Facebook-bejegyzést tett közzé, amelyben azt írta, hogy a csúcstalálkozó résztvevői azon tűnődnek, hová tűnt az Unió pénze. Orbán bírálta Brüsszelt, amiért nem számolt el az Ukrajnának nyújtott eddigi támogatással, és további forrásokat követelt a tagállamoktól a hitelek visszafizetésére, amelyekből Lengyelország és Magyarország semmit sem kapott - számol be a TASR budapesti tudósítója.

"Az Európai Bizottság (EB) költségvetés-módosítási tervezetet terjesztett elő, és több százmilliárd euróval több befizetést kér a tagállamoktól. Hogyan lehetséges, hogy a csőd szélére sodorták az EU-t?" - tette fel a kérdést a miniszterelnök. Hozzátette, hogy az EB 50 milliárd eurót kér Ukrajnának, miközben Brüsszel még az eddig nyújtott támogatással sem tud elszámolni.

Orbán Viktor szerint az EU jelentős összeget kér a tagállamoktól a megnövekedett hitelkamatok kifizetésére, olyan hitelekre, amelyekből Magyarország és Lengyelország eddig egy fillért sem látott.

Az EU több pénzt akar a migrációra fordítani, de nem a határvédelemre, hanem a migránsok behozatalára, és a magyar miniszterelnök szerint további probléma, hogy Brüsszel milliárdokat kér a brüsszeli bürokraták fizetésének emelésére.

"A magyar álláspont egyértelmű. Először is tudni akarjuk, hogy mire költötték el azt a rengeteg pénzt, amit eddig adtunk. Aztán választ várunk arra is, hogy ki a felelős azért, hogy az EU a csőd szélén áll" - írta Orbán Viktor a csúcs előtt a közösségi médiában.

Forrás: teraz.sk

Ezek érdekelhetnek még

2024. Január 25. 12:10, csütörtök | Magyarország

Hatalomátvételt kísérelt meg egy fegyveres csoport Magyarországon

A csoport tagjai többek közt azt is kijelentették, hogy le akarják tartóztatni a magyar kormány korábbi és jelenlegi tagjait.

2024. Február 20. 10:28, kedd | Kzélet

A Tesco, a Billa és a Kaufland 50 új üzletet szeretne nyitni

Minden nagyobb üzletlánc bejelentette, hogy növelni kívánja az üzletei számát. Ezáltal Szlovákia különböző régióiban számos üzlettel bővül majd a kínálat.

2024. Február 20. 09:01, kedd | Világ

Az EU-tagállamok humanitárius szünetre szólították fel Izraelt

Az államok ismételten felszólították Izraelt, hogy ne indítson támadást a Gázai övezet déli részén fekvő Rafah városa ellen, ahol a palesztin enklávé 2,4 millióra becsült lakosságának több mint fele húzza meg magát.

2024. Február 19. 09:34, hétfő | Sport

NHL: A Pittsburgh visszavonultatta Jágr mezét

Jágr a Pittsburghben kezdte NHL-pályafutását, amellyel kétszer nyert Stanley Kupát.