2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2021. Október 13. 16:09, szerda | Magyarország
Forrás: HVG

Orbán, mint köztársasági elnök?

Orbán, mint köztársasági elnök?

Már a legutóbbi parlamenti választások előtt is téma volt a kibővített hatáskörű államfői poszt, mint Orbán Viktor következő állomása. A kormányfő most is mérlegel.

Januárig nem foglalkozik a köztársasági elnök megválasztásának ügyével – nyilatkozta még nyár közepén Orbán Viktor terveiről Havasi Bertalan. A miniszterelnök kommunikációs főnöke arra a hírre reagált, hogy többen is pályáznak a második ciklusát is kitöltő Áder János pozíciójára. A napokban Kövér László is érintette a témát, bár ő az elmúlt években többször kijelentette: nincsenek államfői ambíciói, de ha kellő időben érkezne megkeresés, nem ugrana el a feladat elől. Ezt indokolja szerinte, hogy az Országgyűlés – a választási kampányra tekintettel – a lehető leghamarabb befejezhesse a munkáját, a nyáron hivatalba lépő új államfőnek pedig elég ideje legyen felkészülni megbízatására. A jelenlegi szabályok szerint 2022. március 9. és április 9. között kell megválasztani az új köztársasági elnököt, ez viszont nem olyan szabály, amin ne lehetne változtatni.

Egyelőre csak annyi biztos, hogy Orbán Viktor olyan kulcspozícióként tekint a köztársasági elnökire, amelynek sokkal nagyobb jelentősége lesz 2022-től, mint eddig bármikor. Akár ő vállalja a posztot, akár más.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 24. 16:24, szerda | Kultúra

A kormány elfogadta az RTVS-t megszüntető törvényt. Helyébe a Szlovák Televízió és Rádió - STVR lép

A törvény értelmében az STVR köteles lesz 23.30-tól 00.30-ig a televíziós és rádiós adásokban a Szlovák Köztársaság himnuszát játszani.

2024. Április 22. 09:32, hétfő | Bulvár

81 éves korában elhunyt Dušan Grúň

A legsikeresebb időszak számára az 1968 utáni volt, amikor a legtöbb slágerét rögzítette, mint például a Butterfly, a Plavovláska, a Kde si bola, keď tu hrmelo, a Malvína, illetve a Synček neplač.

2024. Április 22. 09:01, hétfő | Sport

F1: Verstappen nyerte a Kínai Nagydíjat

Lewis Hamilton, aki nem szerepelt jól az időmérőn, és csak a tizennyolcadik helyről indult, végül a kilencedik helyen végzett a Mercedes-szel.