2021. október 17, vasárnap - Hedvig

Hírek

2021. Október 13. 16:09, szerda | Magyarország
Forrás: HVG

Orbán, mint köztársasági elnök?

Orbán, mint köztársasági elnök?

Már a legutóbbi parlamenti választások előtt is téma volt a kibővített hatáskörű államfői poszt, mint Orbán Viktor következő állomása. A kormányfő most is mérlegel.

Januárig nem foglalkozik a köztársasági elnök megválasztásának ügyével – nyilatkozta még nyár közepén Orbán Viktor terveiről Havasi Bertalan. A miniszterelnök kommunikációs főnöke arra a hírre reagált, hogy többen is pályáznak a második ciklusát is kitöltő Áder János pozíciójára. A napokban Kövér László is érintette a témát, bár ő az elmúlt években többször kijelentette: nincsenek államfői ambíciói, de ha kellő időben érkezne megkeresés, nem ugrana el a feladat elől. Ezt indokolja szerinte, hogy az Országgyűlés – a választási kampányra tekintettel – a lehető leghamarabb befejezhesse a munkáját, a nyáron hivatalba lépő új államfőnek pedig elég ideje legyen felkészülni megbízatására. A jelenlegi szabályok szerint 2022. március 9. és április 9. között kell megválasztani az új köztársasági elnököt, ez viszont nem olyan szabály, amin ne lehetne változtatni.

Egyelőre csak annyi biztos, hogy Orbán Viktor olyan kulcspozícióként tekint a köztársasági elnökire, amelynek sokkal nagyobb jelentősége lesz 2022-től, mint eddig bármikor. Akár ő vállalja a posztot, akár más.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Október 14. 01:32, csütörtök | Magyarország

Kuruc.info, Egészséges Fejbőr és a Nyilaskeresztes Párt – íme a facebook feketelistája

Kiszivárgott a facebook „feketelistája”, amely azokat a személyeket és szervezeteket tartalmazza, akiket a facebook algoritmusa tiltólistára helyezett.

2021. Október 10. 23:33, vasárnap | Magyarország

Magyarország: Lemondott a Momentum elnöke

A párt megvonta a támogatást Fekete-Győr Andrástól. A döntésről egy ma kiadott hivatalos közlemény adott tájékoztatást.

2021. Október 10. 18:49, vasárnap | Magyarország

Előválasztás: Egyelőre nem sietnek az MSZP-sek beállni Márki-Zay mögé

Egyre több MSZP-s politikus áll ki Dobrev Klára mellett az Ellenzéki Előválasztás második fordulója előtt. Mindezt annak ellenére, hogy Karácsony Gergely Márki-Zay javára lépett vissza.

2021. Október 08. 14:27, péntek | Magyarország

Az LMP nem támogatja Márki-Zay Pétert

Az LMP nyáron döntött úgy, hogy beáll Karácsony Gergely mögé az Ellenzéki Előválasztáson. A párt meggyőződése volt, hogy Karácsonynál a pártérdek előtt áll a meggyőződés és a zöld politika.