2024. június 18, kedd - Levente

Hírek

2024. Május 17. 09:50, péntek | Magyarország
Forrás: Teraz.sk

Orbán: Imádkozunk, hogy Fico minél hamarabb felépüljön

Orbán: Imádkozunk, hogy Fico minél hamarabb felépüljön

Emlékszem, amikor Szerbiában lelőtték Zoran Djindjic volt miniszterelnököt. Európának azt a területét veszélyes régiónak tartották. Akkor mindenki megdöbbent és elborzadt - mondta Orbán Viktor.

Robert Fico szlovák miniszterelnök a legfontosabb hónapokban nem lesz jelen. Nemcsak az Európai Parlament képviselőiről fognak dönteni, ezek az európai parlamenti választások és az amerikai elnökválasztás háborús és békés kérdésekben is dönteni fog. Ezt Orbán Viktor magyar miniszterelnök mondta pénteken a Kossuth Rádiónak adott szokásos interjújában, hozzátéve, hogy imádkoznak Ficóért, aki élet és halál között van - jelenti a TASR budapesti tudósítója.

"Emlékszem, amikor Szerbiában lelőtték Zoran Djindjic volt miniszterelnököt. Európa azon területe veszélyes régiónak számított. Mindenki megdöbbent és elborzadt akkoriban. Európa most eljutott arra a pontra, hogy az erőszak szintje megemelkedett" - hangsúlyozta Orbán Viktor a Fico elleni merénylet kapcsán.

Rámutatott, hogy amikor az ukrajnai háború elkezdődött, akkor a békés Európa fokozatosan háborúpártivá vált. "Az európai vezetők felfogásában az erőszak a mindennapok részévé vált, amikor Európa először csak sisakokat akart küldeni Ukrajnába, most pedig már fegyvereket küld, és katonák kiküldéséről is szó van" - magyarázta.

A magyar miniszterelnök szavai szerint azonban Magyarország azért csatlakozott az EU-hoz, mert úgy gondolja, hogy ez egy olyan közösség, amelynek érdeke a béke.

Orbán Viktor megjegyezte, hogy most kétszer olyan keményen kell majd dolgoznia, és hangsúlyozta, hogy a béke hívei nem gyávák.

A magyar kormányfő a szlovák miniszterelnök elleni merénylet elkövetőjét katonapárti, progresszív gondolkodású, baloldali személynek tartja, de szerinte meg kell várni a titkosszolgálatok nyilatkozatát.

Orbán szerint a háborúpártiak most egymás között tárgyalnak, ezért ment Kijevbe Alexander Soros és az amerikai diplomácia vezetője, Antony Blinken is. "Libabőrös leszek a NATO katonai missziójának gondolatától Ukrajnában, mert a NATO egy védelmi szövetség, Ukrajna területe pedig nem része ennek a katonai védelmi szövetségnek" - hangsúlyozta.

Forrás: teraz.sk

Címkék: Fico, orbán

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 18. 11:51, kedd | Sport

SZENZÁCIÓ: Szlovákia legyőzte Belgiumot

Frankfurtban a szélső Ivan Schranz szerezte az egyetlen gólt a hetedik percben.

2024. Június 14. 12:50, péntek | Helyi

Hat embert kellett kimenteni a Kis-Dunából

Két mentőautót és egy mentőhelikoptert küldtek a helyszínre.

2024. Június 14. 12:27, péntek | Sport

Kezdődik az EURO 2024!

Június 14-én, pénteken 21.00 órakor kezdődik a müncheni Allianz Arénában a labdarúgó Európa-bajnokság, amelynek A csoportjában Németország és Skócia lép pályára elsőként.

2024. Június 13. 10:06, csütörtök | Sport

NBA: A Celtics nyerte a döntő harmadik meccsét is

A Boston 106-99-re győzött Dallasban és ezzel már csak egy lépésre van a bajnoki címtől. A negyedik összecsapást szombat hajnalban rendezik.