2024. május 28, kedd - Emil, Csanád

Hírek

2023. Március 02. 16:33, csütörtök | Magyarország
Forrás: Teraz.sk

Orbán: Ha Trump lenne hatalmon, nem tört volna ki a háború Ukrajnában

Orbán: Ha Trump lenne hatalmon, nem tört volna ki a háború Ukrajnában

A háború lehetséges alakulásával kapcsolatban Orbán Viktor azt mondta, senki sem nyerheti meg, de nagyon veszélyes lenne, ha Oroszország vereséggel jönne ki a konfliktusból.

"Ha Donald Trump lenne az Egyesült Államok elnöke, egyáltalán nem tört volna ki a háború Ukrajnában" – mondta Orbán Viktor magyar miniszterelnök a Die Weltwoche című svájci hetilapnak, hozzátéve, hogy ha az amerikaiak újra Trumpot választanák meg elnöknek, akkor néhány héten belül valószínűleg békét sikerülnie elérnie a háborúzó feleknél. A hírről a Telex.hu beszámolója alapján a TASR riportere számolt be csütörtökön.

A miniszterelnök egy széleskörű interjúban megjegyezte egyebek mellett, hogy Magyarországot elsősorban az Európai Unió Oroszország elleni szankciói érintik, illetve Ukrajnában rengeteg magyart soroztak be a hadseregbe, akik közül több százan meghaltak a fronton.

A háború lehetséges végkimenetelével kapcsolatban Orbán azt nyilatkozta, hogy szerinte senki sem nyerheti meg, de különösen veszélyes lenne, ha Oroszország vereséggel jönne ki a konfliktusból.

"Ukrajna egy 140 millió lakosú atomhatalommal áll szemben, az egész Észak-atlanti Szövetség pedig az oroszokkal. Ezért olyan veszélyes. Olyan patthelyzet alakult ki, amely könnyen világháborúvá fajulhat" - vélekedik a magyar kormányfő, azonban szerinte a nyugat ezt a kockázatot nem tudja felismerni.

Tudniillik, hogy Orbán Viktor szoros kapcsolatot ápol Oroszországgal és Vlagyimir Putyin elnökkel.

Forrás: teraz.sk

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 17. 09:50, péntek | Magyarország

Orbán: Imádkozunk, hogy Fico minél hamarabb felépüljön

Emlékszem, amikor Szerbiában lelőtték Zoran Djindjic volt miniszterelnököt. Európának azt a területét veszélyes régiónak tartották. Akkor mindenki megdöbbent és elborzadt - mondta Orbán Viktor.

2024. Május 27. 11:30, hétfő | Sport

F1: Charles Leclerc diadalmaskodott a Monacói Nagydíjon

Leclerc 2022 júliusa óta először nyert, ezzel pályafutása hatodik győzelmét aratta és először tudott nyerni hazai pályán.

2024. Május 27. 10:43, hétfő | Sport

CSEH ARANY: A csehek nyerték az otthon rendezett világbajnokságot

A győztes gólt David Pastrňák szerezte.

2024. Május 23. 20:50, csütörtök | Helyi

Somorja: Megkezdődött a Szent Orbán-napi vásár a Fő téren

Az idei vásár, amelyet május 23. és 25. között rendeznek meg Somorja főterén, kézműves és fogyasztási cikkek, valamint ételek és italok széles választékát kínálja.