2023. június 5, hétfő - Fatime

Hírek

2023. Március 02. 16:33, csütörtök | Magyarország
Forrás: Teraz.sk

Orbán: Ha Trump lenne hatalmon, nem tört volna ki a háború Ukrajnában

Orbán: Ha Trump lenne hatalmon, nem tört volna ki a háború Ukrajnában

A háború lehetséges alakulásával kapcsolatban Orbán Viktor azt mondta, senki sem nyerheti meg, de nagyon veszélyes lenne, ha Oroszország vereséggel jönne ki a konfliktusból.

"Ha Donald Trump lenne az Egyesült Államok elnöke, egyáltalán nem tört volna ki a háború Ukrajnában" – mondta Orbán Viktor magyar miniszterelnök a Die Weltwoche című svájci hetilapnak, hozzátéve, hogy ha az amerikaiak újra Trumpot választanák meg elnöknek, akkor néhány héten belül valószínűleg békét sikerülnie elérnie a háborúzó feleknél. A hírről a Telex.hu beszámolója alapján a TASR riportere számolt be csütörtökön.

A miniszterelnök egy széleskörű interjúban megjegyezte egyebek mellett, hogy Magyarországot elsősorban az Európai Unió Oroszország elleni szankciói érintik, illetve Ukrajnában rengeteg magyart soroztak be a hadseregbe, akik közül több százan meghaltak a fronton.

A háború lehetséges végkimenetelével kapcsolatban Orbán azt nyilatkozta, hogy szerinte senki sem nyerheti meg, de különösen veszélyes lenne, ha Oroszország vereséggel jönne ki a konfliktusból.

"Ukrajna egy 140 millió lakosú atomhatalommal áll szemben, az egész Észak-atlanti Szövetség pedig az oroszokkal. Ezért olyan veszélyes. Olyan patthelyzet alakult ki, amely könnyen világháborúvá fajulhat" - vélekedik a magyar kormányfő, azonban szerinte a nyugat ezt a kockázatot nem tudja felismerni.

Tudniillik, hogy Orbán Viktor szoros kapcsolatot ápol Oroszországgal és Vlagyimir Putyin elnökkel.

Forrás: teraz.sk

Ezek érdekelhetnek még

2023. Április 30. 11:45, vasárnap | Magyarország

Elhunyt Vágó István

74 éves korában váratlanul elhunyt a magyar televíziós kvízek atyja, Vágó István. Haláláról a Demokratikus Koalíció tájékoztatott.

2023. Április 28. 14:19, péntek | Magyarország

Ferenc pápa Magyarországra utazott

Háromnapos magyarországi látogatásának első napján találkozik Novák Katalin köztársasági elnökkel és Orbán Viktor miniszterelnökkel.

2023. Április 17. 11:56, hétfő | Magyarország

A magyarok számára a legszimpatikusabb nemzet az olasz

Míg az oroszok még az 50 százalékos szimpátiaindexet sem érik el.

2023. Április 12. 11:07, szerda | Magyarország

A fehérorosz külügyminiszter Budapestre látogatott

Szergej Alejnyik fehérorosz külügyminiszter kedden Budapestre érkezett, és megbeszélést folytatott Nagy Istvánnal, a magyar agrárminisztérium vezetőjével.