2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2021. Február 11. 15:46, csütörtök | Kultúra
Forrás: ATEMPO / MTI

Online előadással emlékeznek Börcsök Enikőre

Online előadással emlékeznek Börcsök Enikőre

A Kvartett című előadás online közvetítésével emlékezik a Vígszínház Börcsök Enikőre; a Jászai Mari-díjas színművészt február 11-én, csütörtökön helyezik végső nyugalomra.

A magyar színjátszás egyik legmeghatározóbb színészegyénisége, Börcsök Enikő január 28-án hunyt el pótolhatatlan űrt hagyva maga után. Február 11-én helyezik végső nyugalomra. A szertartás a járványügyi szabályok betartása mellett zártkörű lesz és nem sajtónyilvános. A Vígszínház és az eSzínház közös emlékezésre hív mindenkit a Kvartett című előadás online vetítésével.

Börcsök Enikő alakításait bensőséges őszinteség, játékos virtuozitás és bravúros ritmusérzék jellemezte. Minden szerepén érződött csípős, fanyar humora, mély élettapasztalata és a színház, illetve a játék örök szeretete.

Spiró György Kvartett című színművének online közvetítése február 11-én 19 órától február 14-én 10 óráig lesz elérhető jelképes támogatásért. A bevételt teljes egészében a Transzplantációs Alapítvány a Megújított Életekért részére ajánlják fel, amelynek Börcsök Enikő kétszeres vesetranszplantáltként önkéntese és kurátora volt.

ITT NÉZD ONLINE

Az alapítvány célkitűzése, hogy szervhiány miatt ne haljon meg senki Magyarországon, és a szervátültetett emberek megfelelő rehabilitációban részesüljenek, a sikeres műtét után teljes életet tudjanak élni.

Börcsök Enikő 1968. január 28-án született Mezőtúron, 1991-ben fejezte be tanulmányait a Színház- és Filmművészeti Főiskolán. A diploma megszerzése után 1991-től 1994-ig a Kaposvári Csiky Gergely Színházban játszott, 1994 ősze óta pedig a Vígszínház társulatának tagja volt.

Csaknem száz színházi előadás, valamint két tucat filmes és televíziós alakítás kötődik a nevéhez. Az utóbbi években rendezőként is bizonyított, a Színház- és Filmművészeti Egyetem oktatója, osztályvezető tanára volt és 2000 óta a MASZK Országos Színészegyesület elnökségi tagjaként is tevékenykedett. Szakmai munkáját számos díj és elismerés kísérte.

ATEMPO.sk / MTI

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:24, szerda | Kultúra

A kormány elfogadta az RTVS-t megszüntető törvényt. Helyébe a Szlovák Televízió és Rádió - STVR lép

A törvény értelmében az STVR köteles lesz 23.30-tól 00.30-ig a televíziós és rádiós adásokban a Szlovák Köztársaság himnuszát játszani.

2024. Április 20. 18:36, szombat | Kultúra

Újabb fellépőkkel bővült Gombaszög zenei kínálata

Már csak néhány napig tart a kedvezményes tavaszi jegyvásár, így készítettünk egy kis kedvcsinálót azoknak, akik még nem váltottak bérletet Gombaszögre, a nyár legnagyobb bulijára.

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 22. 09:32, hétfő | Bulvár

81 éves korában elhunyt Dušan Grúň

A legsikeresebb időszak számára az 1968 utáni volt, amikor a legtöbb slágerét rögzítette, mint például a Butterfly, a Plavovláska, a Kde si bola, keď tu hrmelo, a Malvína, illetve a Synček neplač.