2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2022. Július 30. 13:27, szombat | Koronavírus
Forrás: BILD

Öngyilkosságba kergettek antivaxerek egy osztrák orvosnőt

Öngyilkosságba kergettek antivaxerek egy osztrák orvosnőt

Ausztria politikai vezetői megdöbbenésüknek adtak hangot szombaton Lisa-Marie Kellermayr orvos halála miatt.

Ő volt az az orvos, aki azután zárta be praxisát, miután halálos fenyegetést kapott a járványellenes intézkedések és a COVID-19 betegség elleni vakcinák ellenzőitől, másnevükön antivaxerektől. A TASR hírügynökség az AP-ra hivatkozva tette közzé a hírt.

A háziorvos holttestét saját klinikáján találták meg. Az ügyészség megerősítette az öngyilkosságot. Sőt, egy búcsúlevelet is találtak, ennek tartalmát azonban a család kérésére nem teszik közzé.

Kellermayr egy hónapja jelentette be, hogy több mint hét hónapig tartó halálos fenyegetés után ideiglenesen felfüggeszti orvosi gyakorlatát. Azt mondta, hogy több mint 100 000 eurót költött biztonsági intézkedésekre. Július közepén a doktornő bejelentette, hogy végleg bezárja rendelőjét.

Alexander Van der Bellen osztrák elnök a Twitteren azt írta, hogy gondolatai az orvos családjával és barátaival járnak. "Vegyünk véget ennek a megfélemlítésnek és félelemnek. A gyűlöletnek és az intoleranciának nincs helye hazánkban. Meg kell találnunk a módját, hogy békésen éljünk együtt" - mondta.

Címkék: antivaxerek, ausztria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 24. 16:24, szerda | Kultúra

A kormány elfogadta az RTVS-t megszüntető törvényt. Helyébe a Szlovák Televízió és Rádió - STVR lép

A törvény értelmében az STVR köteles lesz 23.30-tól 00.30-ig a televíziós és rádiós adásokban a Szlovák Köztársaság himnuszát játszani.

2024. Április 22. 09:32, hétfő | Bulvár

81 éves korában elhunyt Dušan Grúň

A legsikeresebb időszak számára az 1968 utáni volt, amikor a legtöbb slágerét rögzítette, mint például a Butterfly, a Plavovláska, a Kde si bola, keď tu hrmelo, a Malvína, illetve a Synček neplač.

2024. Április 22. 09:01, hétfő | Sport

F1: Verstappen nyerte a Kínai Nagydíjat

Lewis Hamilton, aki nem szerepelt jól az időmérőn, és csak a tizennyolcadik helyről indult, végül a kilencedik helyen végzett a Mercedes-szel.