2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2021. December 19. 09:28, vasárnap | Koronavírus
Forrás: IFL Science

Omikron: ezekre a tünetekre kell ügyelnünk

Omikron: ezekre a tünetekre kell ügyelnünk

John Bell, az Oxfordi Egyetem orvosprofesszora és a brit kormány járványügyi tanácsadója szerint az omikron variáns által kiváltott tünetek élesen különböznek az eddigiektől.

Egyelőre persze kevés adat áll a kutatók rendelkezésére, de az eddigiek alapján elmondható, hogy az omikron merőben más tüneteket vált ki a fertőzötteknél, mint a többi mutáció. John Bell az IFL Science-nak adott interjújában beszélt a kutatás részleteiről. Egy, a portálon megjelent cikkben azt taglalják, hogy míg az eddigi variánsok esetében a tünetek jellemzői jól behatárolhatók voltak, addig az omikronnál ez egyáltalán nincs így. Sir John Bell ezt az állítást az interjúban is megerősítette: gyanús tünetnek minősül például az orrdugulás és a hát környékén jelentkező izomfájdalom.

Az oxfordi orvos szerint a torokfájás is ide sorolható. „Azt hiszem, az egyik kevés dolog, amit biztosan tudunk, az az, hogy a tünetek meglehetősen eltérőek,” mondta a szakértő, aki szerint az omikron a bélműködést is felboríthatja. Az orvos itt a lazább székletet említette, mint lehetséges jelzést.

Címkék: koronavírus, omikron

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 10:27, csütörtök | Sport

HARMADIK GYŐZELEM A VB-n: A szlovákok 4:0-ra verték Lengyelországot

Samuel Hlavaj kapus 20 védést mutatott be, és bemutatta első hibátlan mérkőzését.

2024. Május 16. 10:02, csütörtök | Rendőrségi

Kaliňák: A miniszterelnök állapota a műtét után stabil, de még mindig súlyos

A kórház szóvivője hozzátette, hogy két sebészcsoport öt órán keresztül operálta a miniszterelnököt. Jelenleg az intenzív osztályon ápolják.

2024. Május 03. 10:38, péntek | Helyi

Somorja: Májustól már online is meg lehet vásárolni a parkolókártyákat

Májustól Somorja városa is csatlakozott a ParkDots.com parkolási alkalmazáshoz, amely többek között Pozsony, Kassa, Érsekújvár és Dunaszerdahely lakosai számára is elérhetővé teszi az online parkolási rendszert.

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.