2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2023. Április 04. 09:15, kedd | Világ
Forrás: teraz.sk

Olaszországban 32 migránst mentettek ki helikopterrel egy lakatlan szigetről

Olaszországban 32 migránst mentettek ki helikopterrel egy lakatlan szigetről

Az ANSA olasz hírügynökség szerint a migránsok Kamerunból, Elefántcsontpartról, Guineából és Maliból érkeztek. Négy nő és egy kisfiú is van köztük.

Az olasz parti őrség hétfőn helikopterrel mentett ki 32 migránst, köztük egy gyermeket, akik vasárnap a Földközi-tenger középső részén fekvő Lampione elhagyatott szigetén rekedtek. A Reuters és az ANSA jelentése.

A migránsok csónakkal történő kimentése a "rendkívül kedvezőtlen" időjárási viszonyok miatt nem volt lehetséges, így a parti őrség kénytelen volt helikopterrel elszállítani őket. Ezzel szállították őket - egyszerre ötöt - a közeli Lampedusa szigetére, ahová általában Tunéziából és Líbiából érkeznek a migránsok. A szél sebessége ekkor 92,6 kilométer/óra volt.

Az ANSA olasz hírügynökség szerint ezek a migránsok Kamerunból, Elefántcsontpartról, Guineából és Maliból érkeztek. Köztük van négy nő és egy kisfiú is. Az ANSA hozzáteszi, hogy a hétméteres csónakot, amely Lampione szigetére vitte őket, nem sikerült megtalálni.

Februárban az olaszországi Calabria partjainál hajótörést szenvedett egy migránsokat szállító hajó. A rendőrségi járőröknek nem sikerült feltartóztatniuk a hajót a viharos tengeren, és a tragédia több mint 90 migráns életét követelte. Jótékonysági szervezetek és ellenzéki politikusok bírálták a hatóságok fellépését, és megkérdőjelezték, hogy a parti őrség, amelynek hajói jobban felszereltek a nyílt tengeren való navigációra, miért nem avatkozott be azonnal.

forrás: teraz.sk

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 10:49, szerda | Világ

Ezen a napon: Április 17.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.

2024. Április 03. 09:26, szerda | Világ

114 éves korában elhunyt a világ legidősebb férfija

A Guinness Rekordok Könyvébe 2022 májusában került be.

2024. Március 13. 15:47, szerda | Világ

Meghalt a férfi, akit több mint 70 évig vastüdő tartott életben

Még életében elvégezte a jogi egyetemet.

2024. Február 28. 15:15, szerda | Világ

Ezen a napon: Február 28.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.