2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2023. Május 24. 11:42, szerda | Helyi
Forrás: teraz.sk

Olajos anyagokat szűrtek ki a nyékvárkonyi szennyvíztisztító telepen

Olajos anyagokat szűrtek ki a nyékvárkonyi szennyvíztisztító telepen

Kedden (május 23-án) a nyékvárkonyi szennyvíztisztító telepen olajos anyagokat észleltek. Az intenzív esőzés miatt ezek egy része a tisztítóműbe való beömlés előtt a Kis-Dunába kezdett szivárogni.

Erről a Pozsonyi Vízművek (BVS) tájékoztatott a közösségi hálón, amely a tűzoltókkal, a rendőrséggel és a Szlovák Környezetvédelmi Felügyelőséggel (SIŽP) együtt foglalkozott a helyzettel.

"Valószínűleg valaki kihasználta az özönvízszerű esőzéseket és veszélyes hulladékot öntött a csatornarendszerbe, aminek ott nincs keresnivalója, és a természet mellett magát a tisztítómű működését is veszélyezteti" - közölte a BVS. Kijelentik, hogy munkatársai minden szükséges intézkedést megtettek a szennyvíztisztítási folyamat védelme érdekében, és a nyékvárkonyi tisztítóműben felfogták az olajos anyagokat.

"Az esőzések intenzitása miatt azonban az olajos anyagok egy része már a tisztítóműbe való beömlés előtt elkezdett a Kis-Dunába szivárogni" - közölte a vízmű. Az esetet jelentették a tűzoltóságnak, a rendőrségnek és a SIŽP-nek. A BVS közli, hogy együttműködik az elkövető felkutatásában.

forrás: teraz.sk

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 05. 09:35, hétfő | Helyi

Dunaszerdahely: A városi buszok új menetrendje február 5-én lép hatályba

A város tömegközlekedési rendszerének fejlesztése érdekében február 5-én új menetrend lép életbe a városi buszok számára, figyelembe véve a lakossági kéréseket. A változások elsősorban az 1-es vonalra koncentrálódnak.

2024. Április 18. 10:14, csütörtök | Sport

A Real büntetőkkel nyert a City ellen, a Bayern lesz az ellenfele az elődöntőben

A Real a 12. percben szerzett vezetést az Etihad Stadium-ban. Vinicius Junior futott el a szélen, és a tizenhatosban érkező Rodrygót találta meg keresztlabdájával.

2024. Április 17. 10:49, szerda | Világ

Ezen a napon: Április 17.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.

2024. Április 17. 10:12, szerda | Életmód

A fogorvosok nem értenek egyet a fogászati segély eltörlésével

A kamara arra is rámutatott, hogy senki sem kommunikált velük az ellátások bevezetéséről vagy visszavonásáról.