2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2023. Május 09. 12:23, kedd | Kzélet
Forrás: Teraz.sk

Ódor elfogadta Čaputová ajánlatát, lemond a Nemzeti Banknál betöltött posztjáról

Ódor elfogadta Čaputová ajánlatát, lemond a Nemzeti Banknál betöltött posztjáról

Megtiszteltetés és nagy felelősség számomra az elnökasszony döntése, hogy engem nevez ki a szakértői kormány miniszterelnökévé – mondta Ódor.

Ľudovít Ódor, a Szlovák Nemzeti Bank (NBS) alelnöke elfogadta Zuzana Čaputová elnök ajánlatát a szakértői kormány vezetésére. Május 14-től lemond tisztségéről. A hivatalba lépő kormány tartalmi prioritásait a jövő hét folyamán részletesebben is megfogalmazzák. A hírről a TASR-t a Nemzeti Bank szóvivője tájékoztatta.

A negyvenhat éves Ódor az egyik legelismertebb pozsonyi hatalmi elit, ugyanis már többször megmutatta, hogy saját reformista ambícióit egyedülállóan tudja ötvözni azok érdekeivel, akiknek jelenleg dolgozik.

"Az elnökasszony döntése, hogy engem nevez ki a szakértői kormány miniszterelnökévé, megtiszteltetés és egyben nagy felelősség is számomra. Szlovákia ma nehéz helyzetben van, de csapatunkkal mindent megteszünk annak érdekében, hogy az országot rendbe tegyük a Szlovák Köztársaság Nemzeti Tanácsának előrehozott választására, és elhozzuk a kívánt békét, stabilitást, de egyben konstruktív szakmai vitákat is vezessünk az emberek és az ország számára fontos témákról" – mondta Ódor.

Ódor köszönetet mondott a bankigazgatóság tagjainak és az NBS munkatársainak együttműködésükért és segítségükért egy korszerűbb és nemzetközileg is elismert jegybank felépítésében. A mandátum megszerzéséig továbbra is maradéktalanul ellátja az NBS alelnöki feladatait.

Az elnökasszony május 15-én nevezi ki a hivatalos szakértői kormányt.

Forrás: teraz.sk

Címkék: Ódor, kormány

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 09. 17:35, kedd | Kzélet

A 2023/2024-es tél volt a legmelegebb 1931 óta

A meteorológusok az átlagosnál kivételesen melegebbnek minősítik az elmúlt telet.

2024. Április 04. 09:06, csütörtök | Kzélet

Véget ért a második forduló előtti kampány

Szerda (április 3.) éjfélkor véget ért a szlovákiai elnökválasztás második fordulójának választási kampánya, és moratórium lépett érvénybe. Ebben az időszakban az elnökjelöltek nem kampányolhatnak.

2024. Április 03. 09:01, szerda | Kzélet

Korčok és Pellegrini támogatják, hogy Szlovákia EU- és NATO-tag maradjon

Peter Pellegrini és Ivan Korčok elnökjelöltek amellett voksoltak, hogy Szlovákia továbbra is tag maradjon az Európai Unióban és a NATO-ban.

2024. Március 22. 09:56, péntek | Kzélet

Péntekig kérvényezhető a szavazói igazolvány

Meghatalmazott személy is átveheti az igazolványt.