2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2021. Március 15. 19:49, hétfő | Kzélet
Forrás: TASR

OĽANO: Krajčí lemondásával teljesítettük a kormány rekonstrukciójára vonatkozó követeléseket

OĽANO: Krajčí lemondásával teljesítettük a kormány rekonstrukciójára vonatkozó követeléseket

POZSONY, március 15. – Az Egyszerű Emberek mozgalom teljesítette a partnerek által szabott feltételeket, amikor Marek Krajčí egészségügyi miniszter benyújtotta lemondását.

Ezt a mozgalom parlamenti klubja jelentette ki reagálva az SAS mai sajtótájékoztatójára, amelyben a liberális párt felszólította Igor Matovičot a távozásra. „A Sme Rodina párton kívül egyelőre senki más nem gyakorolt önreflexiót. Mozgalmunk ismételten kijelenti, hogy nem támogatja az előrehozott választásokat,” áll a párt állásfoglalásában. Matovič kormány egy komoly krízisen megy keresztül, amely a Sputnik V. vakcinák vásárlásánál tetőződött. A kormányfő és Richard Sulík közötti csörték is csak olaj a tűzre. Mind a négy koalíciós párt kijelentette: nem akarnak előrehozott választásokat. A SAS és a Za ľudí a kormány rekonstrukcióját és Marek Krajčí egészségügyi miniszter távozását sürgette. A játékban most már a miniszterelnök személye is tényező.

A hétvége során szó esett már az előrehozott választásokról, Matovič és Sulík közös távozásáról és a megbékélésről is. A SAS és a Za ľudí azonban hétfőn döntöttek, a miniszterelnök távozását kérik. A SAS kijelentette, hogy amennyiben Matovič nem tesz eleget az ultimátumnak, úgy a liberális párt kilép a kormányból. A Za ľudí sem zárkózik el ettől a forgatókönyvtől, Mária Kolíková igazságügyi miniszter már ki is jelentette, hogy nem marad egy kormányban Igor Matovič-csal.

A Sme Rodina cirkusznak nevezte a koalícióban fennálló állapotokat, Milan Krajniak munka- és családügyi miniszter ezért benyújtotta lemondását, amit gesztusnak nevezett a krízis mihamarabbi végét sürgetve.

Címkék: kormányválság

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 09. 17:35, kedd | Kzélet

A 2023/2024-es tél volt a legmelegebb 1931 óta

A meteorológusok az átlagosnál kivételesen melegebbnek minősítik az elmúlt telet.

2024. Április 04. 09:06, csütörtök | Kzélet

Véget ért a második forduló előtti kampány

Szerda (április 3.) éjfélkor véget ért a szlovákiai elnökválasztás második fordulójának választási kampánya, és moratórium lépett érvénybe. Ebben az időszakban az elnökjelöltek nem kampányolhatnak.

2024. Április 03. 09:01, szerda | Kzélet

Korčok és Pellegrini támogatják, hogy Szlovákia EU- és NATO-tag maradjon

Peter Pellegrini és Ivan Korčok elnökjelöltek amellett voksoltak, hogy Szlovákia továbbra is tag maradjon az Európai Unióban és a NATO-ban.

2024. Március 22. 09:56, péntek | Kzélet

Péntekig kérvényezhető a szavazói igazolvány

Meghatalmazott személy is átveheti az igazolványt.