2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2023. Június 28. 11:25, szerda | Világ
Forrás: teraz.sk

Nyolcra emelkedett a kramatorszki pizzériatámadás halálos áldozatainak száma

Nyolcra emelkedett a kramatorszki pizzériatámadás halálos áldozatainak száma

Nyolcra emelkedett a kelet-ukrajnai Kramatorszk városában egy éttermet ért rakétatámadás halálos áldozatainak száma. Az áldozatok között három gyermek is van - közölték szerdán a helyi hatóságok.

A TASR az AFP-től vette át a jelentést.

"Június 28-án reggel 7.00 óráig nyolc ember holttestét, köztük három gyermekét, akik közül kettő 2008-ban és 2011-ben született, húzták ki a romba dőlt étterem romjai alól" - közölte az ukrán állami rendkívüli helyzetekkel foglalkozó szolgálat.

Emellett a támadásnak legalább 56 sérültje van.

A Kramatorszk elleni légicsapás helyi idő szerint kedd este fél nyolc körül történt. A támadás a bevásárlóközpontot érte, ahol a Ria Pizza pizzéria teljesen megsemmisült. Ezt a helyet keresték a külföldi újságírók, akik gyakran jártak oda dolgozni, valamint katonák.

A rajtaütést azóta az Egyesült Államok is elítélte. "Elítéljük Oroszország brutális támadásait az ukrán nép ellen, amelyek széles körű pusztítást okoztak és sok ukrán civil életét követelték" - mondta a Fehér Ház Nemzetbiztonsági Tanácsának szóvivője, amikor a keddi kramatorszki támadásról kérdezték.

Kramatorszk az utolsó kelet-ukrajnai nagyváros, amely még Kijev ellenőrzése alatt áll. Alig 30 kilométerre fekszik a frontvonaltól. A háború előtt csaknem 150 ezer lakosa volt.

forrás: teraz.sk

Címkék: háború, robbanás, ukrajna

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 10:49, szerda | Világ

Ezen a napon: Április 17.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.

2024. Április 03. 09:26, szerda | Világ

114 éves korában elhunyt a világ legidősebb férfija

A Guinness Rekordok Könyvébe 2022 májusában került be.

2024. Március 13. 15:47, szerda | Világ

Meghalt a férfi, akit több mint 70 évig vastüdő tartott életben

Még életében elvégezte a jogi egyetemet.

2024. Február 28. 15:15, szerda | Világ

Ezen a napon: Február 28.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.