2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2022. Október 25. 21:13, kedd | Sport
Forrás: Újszó

Nyolcaddöntőben a Chelsea

Nyolcaddöntőben a Chelsea

A Chelsea kedden biztosította a helyét a labdarúgó Bajnokok Ligája tavaszi nyolcaddöntőjében, mivel a csoportkör ötödik fordulójában 2–1-re nyert Salzburgban - írja a mai ÚjSzó.

Az angol csapat az első félidőben komoly fölényben játszott, helyzetekig jutott, Mateo Kovacic lövésével a 23. percben pedig megérdemelten szerzett vezetést. A vendégek a szünetig akár a mérkőzést is eldönthették volna, de a folytatásban lehetőségeiket sorra elpuskázták. A fordulást követően elég volt a londoniak részéről egy védelmi kihagyás, kontrából egyenlített a Salzburg, amely utána már nem volt alárendelt szerepben. A Chelsea viszont Kai Havertz góljával visszavette a vezetést. A hajrára aztán mezőnyfölénybe került a Salzburg, egyenlítési lehetőségei is adódtak, de az eredmény nem változott.

Sevillában gól nélkül első félidőt követően a házigazda spanyolok Juszef en-Nesziri találatával a 61. percben előnybe kerültek a Köbenhavnnal szemben, a hajrában pedig magabiztossá tették a sikerüket. A Köbenhavn vereségével eldőlt, hogy a dánok egyik nemzetközi kupában sem játszhatnak már tavasszal, a biztosan nyolcaddöntős Manchester City mellett a másik helyre a Borussia Dortmund és a Sevilla pályázhat, párharcuk vesztese az Európa-ligában játszhat majd a nyolcaddöntőért.

Címkék: Chelsea, futball

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 22. 09:01, hétfő | Sport

F1: Verstappen nyerte a Kínai Nagydíjat

Lewis Hamilton, aki nem szerepelt jól az időmérőn, és csak a tizennyolcadik helyről indult, végül a kilencedik helyen végzett a Mercedes-szel.

2024. Április 18. 10:14, csütörtök | Sport

A Real büntetőkkel nyert a City ellen, a Bayern lesz az ellenfele az elődöntőben

A Real a 12. percben szerzett vezetést az Etihad Stadium-ban. Vinicius Junior futott el a szélen, és a tizenhatosban érkező Rodrygót találta meg keresztlabdájával.

2024. Április 15. 09:08, hétfő | Sport

NBA: Véget ért az alapszakasz, mutatjuk a rájátszás párosításait

Az NBA történetében először fordult elő, hogy az utolsó játéknapon három azonos mérleggel rendelkező csapat küzdött meg az összesített első helyért a konferenciában.