2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2021. December 08. 12:55, szerda | Kzélet
Forrás: TASR

Nyitnak az üzletek, de nem mindenki számára

Nyitnak az üzletek, de nem mindenki számára

Pénteken, azaz december 10-én ismét megnyílnak az üzletek ajtajai, igaz egyelőre csak az oltottak, ill. a betegségen átesett emberek léphetnek be.

A kijárási tilalom továbbra is érvényben marad, a veszélyhelyzet pedig változtatás nélkül folytatódik – nyilatkozta keddi sajtótájékoztatóján Vladimír Lengvarský, egészségügyi miniszter. Eduard Heger kormányfő hozzátette: péntektől a fent említett OP-rezsimben az istentiszteleteket is meg lehet tartani. Ez annyit tesz, hogy a szigorítások mostantól már csak az oltatlanokra lesznek érvényesek, kivételt csak az oltottak és a betegségen átesők kaphatnak.

A miniszter csak a boltokról beszélt, a vendéglők egyelőre zárva tartanak. A szolgáltatások elvileg december 17-től, a szállodaipar és a turistaélmények pedig csak karácsony után nyithatnak újra. „Lehetséges, hogy a szakértőkkel folytatott tárgyalások és megbeszélések után egy héttel korábban várható a nyitás,” zárta a miniszter.
Anna Zemanová, az SaS képviselői klubjának elnöke hozzátette, hogy az alapiskolák felső tagozatán és a középiskolákban öt napon át, a karácsonyi szünetig távoktatás lesz. Ez szerinte kompromisszum, hogy az üzletek kinyithassanak. Az oltottak számára biztosított előnyök és feloldások szerinte az egyetlen ösztönzők lehetnek, amelyekre az emberek reagálni fognak. Szerinte az oltás az egyetlen kiút a járvány okozta krízisből, az iskolákat bezárni pedig teljesen felesleges, hiszen a pedagógusok és a diákok nagy része be van oltva. A kormány ma tájékoztat arról, hogy a kórházi ápolásra szoruló betegek milyen számánál húzhatja be Lengvarský a „szimbolikus kéziféket”, és vonhatja vissza az összes enyhítést.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 09. 17:35, kedd | Kzélet

A 2023/2024-es tél volt a legmelegebb 1931 óta

A meteorológusok az átlagosnál kivételesen melegebbnek minősítik az elmúlt telet.

2024. Április 04. 09:06, csütörtök | Kzélet

Véget ért a második forduló előtti kampány

Szerda (április 3.) éjfélkor véget ért a szlovákiai elnökválasztás második fordulójának választási kampánya, és moratórium lépett érvénybe. Ebben az időszakban az elnökjelöltek nem kampányolhatnak.

2024. Április 03. 09:01, szerda | Kzélet

Korčok és Pellegrini támogatják, hogy Szlovákia EU- és NATO-tag maradjon

Peter Pellegrini és Ivan Korčok elnökjelöltek amellett voksoltak, hogy Szlovákia továbbra is tag maradjon az Európai Unióban és a NATO-ban.

2024. Március 22. 09:56, péntek | Kzélet

Péntekig kérvényezhető a szavazói igazolvány

Meghatalmazott személy is átveheti az igazolványt.